Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Washingtonin osavaltion yliopiston amerikkalaisen jalkapallon päävalmentaja erotettiin korona-rokottamattomuuden vuoksi

Nick Rolovich entinen amerikkalaisen jalkapallon päävalmentaja Washingtonin yliopisto
AOP

Washingtonin osavaltion yliopisto erotti amerikkalaisen jalkapallon valmentajan Nick Rolovichin ja neljä hänen apuvalmentajaansa maanantaina, koska he kieltäytyivät valtion valtuutuksesta, jonka mukaan kaikki työntekijät rokotetaan koronaa vastaan.

Tämä ratkaisu teki Nick Rolovichistä ensimmäisen suuren yliopiston valmentajan, joka menetti työpaikkansa korona-rokotustilanteen vuoksi.

Washingtonin kuvernööri, Demokraattien Jay Inslee, oli asettanut määräajan maanantaina, jolloin tuhannet osavaltion työntekijät saavat rokotuksen. Rolovich haki uskonnollista poikkeusta, joka evättiin maanantaina, Washingtonin osavaltion urheilujohtaja Pat Chun kertoi. Puolustuskoordinaattori Jake Dickert nostetaan väliaikaiseksi päävalmentajaksi.

– Tämä on vaikea päivä Washingtonin osavaltion jalkapallolle. Kukaan ei halua olla täällä, Chun harmitteli.

Rokotuksesta kieltäytymisestä johtuen erotettiin myös apuvalmentajat Ricky Logo, John Richardson, Craig Stutzmann ja Mark Weber. Chun sanoi, ettei ole ennakkotapausta, että joukkue menettää päävalmentajansa ja niin monet apuvalmentajat kauden keskellä.

– Opiskelijaurheilijat ovat tässä suurimmat häviäjät, hän sanoi.

42-vuotias Rolovich oli korkeimmin palkattu osavaltion työntekijä, jonka vuotuinen palkka oli yli 3 miljoonaa dollaria sopimuksessa, joka jatkuu vuoteen 2025 mennessä. Hän oli sanonut, että hän ei rokotettaisi, mutta ei kertonut syitään. Hän oli sarjan ainoa rokottamaton päävalmentaja ja oli käyttänyt kasvomaskia pelien aikana.

Rolovich erotettiin oikeutetusta syystä, mikä tarkoittaa, että yliopiston ei tarvitse noudattaa hänen sopimustaan, vaikka päätöksestä johtuvat oikeudenkäynnit ovat todennäköisiä. Washingtonin osavaltion urheiluosastolla on tällä hetkellä yli 30 miljoonan dollarin vaje.

Kaikkialla maassa monet college-jalkapallovalmentajat ovat julkisesti kannattaneet rokotusta. Monet valmentajat ovat puhuneet joukkueensa korkeista rokotusasteista, vaikka kouluilla ei ole velvollisuutta jakaa näitä lukuja.

Rolovich paljasti heinäkuussa, että hän ei rokotettaisi eikä voisi osallistua sarjan mediapäivään henkilökohtaisesti sen vuoksi. Hän sanoi elokuun puolivälissä, että hän aikoo noudattaa uutta toimeksiantoa, joka edellyttää rokotuksia jokaiselle osavaltion työntekijälle, mutta kieltäytyi toistuvasti kertomasta miten.

Rolovich vahvisti 9. lokakuuta etsivänsä uskonnollista poikkeusta toimeksiantoon. Hän ei ole täsmentänyt uskonnollisia vakaumuksiaan. Chun kertoi tavanneensa Rolovichin useiden kuukausien ajan, mutta ei voinut muuttaa valmentajan mieltä.

– Hän oli päättäväinen kannassaan, Chun sanoi.

Rolovichin oli todistettava vilpittömästi uskonnollinen vakaumuksensa, joka esti häntä saamasta rokotusta vapautushakemuksessaan. Hakemus jätettiin valiokuntaan, joka tarkasteli pyynnöt tietämättä hakijoiden nimiä.

Jatkaakseen valmennusta Rolovich tarvitsi uskonnollisen vapautuksen ja myös Chunin päättämään, että Rolovich voisi tehdä tehtävänsä pitäen yleisön turvassa. Valmennustyönsä lisäksi Rolovich valvoi nuorten jalkapallo-ohjelmaa ja osallistui mainos- ja varainkeruutapahtumiin.

Dickert on toista kauttaan Washingtonin puolustuskoordinaattorina. Hän ei ole aiemmin ollut päävalmentaja. Chun sanoi, että koulu pyrkii palkkaamaan apuvalmentajia välittömästi täyttämään henkilöstön avoimet työpaikat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut