Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Pääkallo: Korona-passi voidaan ottaa käyttöön salibandyn MM-kisoissa

salibandy
AOP

Salibandysivusto Pääkallo kertoo, että vuoden 2021 Suomen salibandyn MM-kisajärjestäjät ovat valmiita hyödyntämään korona-passia myös salibandyn MM-kisoissa.

Suomen eduskunta hyväksyi tartuntatautilain muutoksen perjantaina ja koronapassi tuli voimaan lauantaina. Koronapassilla tarkoitetaan todistusta saadusta koronarokote-sarjasta, negatiivisesta koronatesti-tuloksesta tai sairastetusta korona-taudista.

Koronapassi on luotu vaihtoehdoksi rajoituksille. Sitä voidaan soveltaa paikoissa, joissa on voimassa olevia rajoituksia. Esimerkiksi yökerhot ja ravintolat voivat vaatia koronapassia asiakkailtaan, jolloin niiden ei tarvitse rajoittaa asiakasmääräänsä tai aukioloaikojaan.

Etenkin pahasti kärsineen tapahtuma-alan edunvalvontajärjestö Tapahtumateollisuus Ry ajoi koronapassin käyttöönottoa, jotta tapahtumat voidaan avata yleisölle. Helsingissä järjestettävä salibandyn MM-turnaus on massatapahtuma.

Tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kertoi Pääkallolle, että kisaorganisaatio toimii kaikilta osin yleisen käytännön mukaisesti. Tällä hetkellä yleisötapahtumiin ei kohdistu yleisörajoituksia, mikä tarkoittaa, että koronapassia ei voida niissä soveltaa. Sairaalahoitoon koronaviruksen takia joutuneiden määrä on kuitenkin ollut viime viikkoina kasvussa.

– Aika pitkälle luotetaan siihen, mitä asiantuntijat ovat kertoneet, eikä joulukuussa olisi rajoituksia. Jos tulisi uusia yleisörajoituksia, esimerkiksi 50 prosenttia kapasiteetista, haluttaisiin varmasti koronapassia hyödyntää, jotta katsomot saadaan täyteen. Huvikseen sitä ei kuitenkaan voida ottaa käyttöön, Pirkola täsmentää.

Pirkolan mukaan kisaorganisaatiolla on valmius koronapassiin käyttöönottoon. Tapahtumajohtaja kuitenkin huomauttaa, että koronapassin käytössä on massatapahtumien osalta vielä avoimia kysymyksiä.

– On eri asia käyttää koronapassia tapahtumassa, mihin on jo myyty lippuja kuin tarkastaa passit vaikkapa ravintolaan tulevilta asiakkailta. Tähän odotamme vielä vastauksia.

– Halutaan, että halli on täynnä. Paras vaihtoehto on, ettei rajoituksia ole. Jos koronapassia on tarpeen tullen mahdollista käyttää järkevästi, niin halutaan kaikin keinoin mahdollistaa se, että lipun ostaneet pääsevät paikalle turvalliseen tapahtumaan.

Koronapandemia on tuonut omat haasteensa MM-kisojen lipunmyyntiin. Finaaliviikonlopun lipuista puolet oli myyty jo ennen koronaa, jolloin tapahtumaan myytiin täysiä katsomoita. Täysiä katsomoita on myyty myös tänä syksynä. Pirkola kertoo, että finaaliviikonlopun lipuista on myyty tällä hetkellä noin 70 prosenttia.

– Lipunmyynti on vilkastunut syksyn mittaan. Finaaliviikonloppua ja alkusarjan Suomi-Ruotsi-ottelua myydään koko ajan ja luotetaan siihen, että ne tulevat täyteen.

Pirkola kommentoi lokakuun alussa , että valtaosa tapahtuman tuloista tulee lipunmyynnistä. Kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin aiheutti lisäkuluja, jonka jälkeen niiden taloudelliseksi tavoitteeksi asetettiin nollatulos.

– Siihen pääseminen vaatii täyden Hartwall Areenan ja kohtuullista myyntiä alkusarjan peleissä.

Lähde: Pääkallo

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy