Seuraa meitä:

Talviurheilu

Virolaishiihtäjä Andreas Veerpalu tuomittiin Seefeldin MM-kisojen doping-skandaalista

Andreas Veerpalu maastohiihto Viro
AOP

Viron huippuhiihtäjä Andreas Veerpalu kärähti dopingista vuoden 21019 maastohiihdon MM-kisoissa Itävallassa.

Itävallan Innsbruckin tuomioistuin tuomitsi viime perjantaina veridopingista kiinni jääneen Andreas Veerpalun viiden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon kolmen vuoden koeajalla. Lisäksi hänen on maksettava 480 euron sakko.

Vaikka Innsbruckin lääninoikeus oli varannut istunnolle koko päivän eli ajanjakson kello 9-18 perjantaina, Veerpalun oikeudenkäynti kesti alle tunnin, koska Veerpalu itse ei saapunut istuntoon. Tuomari Bernhard Rüßkamp pahoitteli, että Veerpalu itse ei saapunut istuntoon, koska hän luopui mahdollisuudesta perustella toimintaansa ja ilmaista pahoittelunsa.

Vuoden 2019 Seefeldin MM-kisoissa veridopingista kiinni jääneen Veerpalun puolustus ilmoitti viime viikon alussa tuomioistuimelle, ettei virolainen aikonut osallistua istuntoon. Siksi hänet tuomittiin poissaolevana.

Innsbruckin syyttäjävirasto syytti 27-vuotiasta Veerpalia dopingin vastaisten sääntöjen rikkomisesta eli urheilupetoksista, joissa hän aiheutti sponsoreille 12 000 euron vahingot. Häntä syytettiin myös kuulumisesta rikollisjärjestöön, joka koostui doping-lääkäristä ja muista asiaan liittyvistä henkilöistä.

Seefeldissä Itävallassa vuonna 2019 räjähtänyttä dopingskandaalia ei ole vielä ratkaistu. Viime vuonna viisi hiihtäjää pidätettiin Seefeldin MM-kisoissa 27. helmikuuta, mukaan lukien Viron Karel Tammjärv ja Veerpalu. Myös saksalaisen urheilulääkäri Mark Schmidtin nimi, joka oli dopingin väärinkäytön keskeinen hahmo, nousi esiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu