Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

IL: Yleisurheilutähti Agnes Tiropin kuolemasta julki kylmääviä yksityiskohtia

Agnes Tirop pitkän matkan juoksija Kenia
AOP

Kenian juoksutähti Agnes Tirop löydettiin tapettuna aiemmin viime viikolla. Nyt tapauksesta ollaan saatu selville lisää tietoja.

Kenialaismedioiden mukaan aviomies Ibrahim Rotich jätti juoksija Agnes Tiropin murhapaikalle tunnustusviestin. Poliisin mukaan kirjeessä kerrottiin parisuhteen olleen riitojen sävyttämä. Tirop löydettiin kuolleena Kenian Itenistä viime viikolla. Hän oli 25-vuotias.

– Ruumiinavauspöytäkirja ja epäillyn tunnustuskirje yhdessä murha-aseen kanssa antavat meille valtavasti todisteita, jotka viittaavat murhaan, poliisi kertoo Kenyansin ja Nationin mukaan.

Tukon ja OTB Sportsin mukaan myös Rotichin perhe on kertonut miehen soittaneen heille sekavan puhelun. Aviomies on poliisin pääepäilty.

– Saimme viestin Tiropin aviomiehen perheeltä. Sen mukaan aviomies soitti vanhemmilleen itkien ja pyysi Jumalalta anteeksiantoa, koska oli tehnyt jotakin pahaa, poliisi kertoo.

Tirop asui yhdessä pikkusiskonsa Evelyn Jepng’etichin kanssa. Siskon mukaan juoksija kärsi toistuvasta parisuhdeväkivallasta. Siskokset olivat yhdessä vielä maanantaina eli päivää ennen Tiropin katoamista.

– Siskoni hakattiin julmasti lukuisia kertoja. Hän ei nukkunut edes palattuaan Tokion olympialaisista. Hän valitti koko yön, koska hänet oli hakattu. Aamulla hänen kasvonsa olivat turvonneet ja mustelmilla.

Naapurit kertoivat Nationille Tiropin ja Rotichin riidelleen viime aikoina niin rajusti, että perheenjäsenet joutuivat puuttumaan tilanteeseen. Erään naapurin mukaan Tirop pakeni heti Tokion olympialaisista palattuaan väkivaltaa harjoitusleirille. Hän kuitenkin palasi maanantaina sovittelemaan riitaa Rotichin ja tämän ystävien kanssa. Juoksijaa ei nähty tämän jälkeen elossa.

Jepng’etich on harmissaan, että Tirop salasi suhteen tilan pitkään läheisiltään.

– Hän avautui liian myöhään.

Ruumiinavauksessa kenialaisjuoksijan kuolinsyyksi todettiin kaulaan puukottamisen aiheuttaneet vammat. Häntä myös lyötiin päähän tylpällä esineellä.

Rotich on poliisin pääepäilty. Hänet saatiin kiinni torstaina Mombasassa, joka sijaitsee yli 800 kilometrin päässä Itenistä. Poliisin mukaan Rotich yritti paeta maasta. Aikaisemmin samana päivänä mies kaahasi virkavaltaa karkuun ja törmäsi pakoautollaan kuorma-autoon.

Tirop voitti urallaan kaksi MM-pronssia 10 000 metriltä. Kenialaisjuoksija oli kesällä Tokion olympialaisissa 5 000 metrillä neljäs. Palkintokaapissa on myös maastojuoksun 5 000 metrin maailmanmestaruus vuodelta 2015. Tirop juoksi syyskuussa naisille tarkoitetussa 10 kilometrin maastojuoksukilpailussa maailmanennätyksen. Uusi ME on 30 minuuttia ja yksi sekunti.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu