Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Venäjän maajoukkuelentopalloilija Dmitri Muserski sai tuomion doping-kärystään

Dmitri Muserski keskitorjuja Venäjä
AOP

Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Dmitri Muserski sai viimein tuomionsa vuoden 2013 doping-kärystään.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB, Maailman antidoping-toimisto WADA ja venäläinen lentopalloilija Dmitri Muserski ovat allekirjoittaneet ratkaisusopimuksen.

Sopimuksen mukaan Muserski myöntää että hänen kilpailun aikana antamastaan doping-​​näytteestä löytyi kiellettyä ainetta metyyliheksaaniamiinia (1,3-dimetyylipentyyliamiinia) 11. toukokuuta 2013 Venäjän lentopallon pääsarjapelin yhteydessä Venäjän Belgorodissa. Hän edusti tuolloin VC Belogorie Belgorod -seuraa.

Tapaus on osa tutkimuksia, jotka FIVB aloitti sen jälkeen, kun WADA oli toimittanut sille Venäjän Moskovan laboratoriosta kerätyt tiedot ja doping-koenäytteet.

Rratkaisusopimuksen mukaan pelaaja myönsi syyllistyneensä antidoping-sääntörikkomukseen FIVB:n lääketieteellisten ja antidoping-säännösten 2013 artiklan 2.2 mukaisesti. Tämän seurauksena hänelle on määrätty yhdeksän kuukauden kilpailukielto, joka alkaa 5.4.2021 ja päättyy 4.1.2022.

Mitään seurauksia joukkueille ei määrätä. Muserski edustaa tällä kaudella Japanin liigan Suntory Sunbirds -joukkuetta.

Ratkaisusopimukseen ei voi hakea muutosta FIVB:n lääketieteellisten ja antidoping-säännösten 2021 artiklan 13 mukaisesti.

Myös Venäjän lentopalloliitto kommentoi tapausta sivuillaan.

– On syytä huomata, että urheilijan syyksi laskettu kielletty aine metyyliheksanamiini on pelargoniuute, ja se voi teoriassa päästä urheilijoiden elimistöön, jos käytetään saastunutta ravintolisää ja muita urheiluravintotuotteita.

– Kuitenkin, kun väitetyistä tapahtumista on kulunut kahdeksan vuotta, ei ole enää mahdollista tarkasti todeta kaikkia tapahtuneen olosuhteita, varsinkin kun otetaan huomioon se, että urheilijan B-kontrollinäytettä ei ole mahdollista analysoida.

Liiton mukaan Muserski ei ikinä huijaisi tietoisesti.

– Tämä tapahtuma oli suuri yllätys sekä meille että urheilijalle. Tässä suhteessa olemme vakuuttuneita siitä, että Muserski ei koskaan tietoisesti käyttäisi kiellettyjä aineita.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Lentopallo