Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

HS: Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudisti juoksu- ja hyppylajien sääntöjä

aitajuoksu
AOP

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on vahvistanut muutamia sääntömuutoksia ensi yleisurheilukaudelle.

Pitkien matkojen juoksija Topi Raitanen joutui hylätyksi aiemmin tällä kaudella ratarikon vuoksi 3 000 metrin esteissä Kalevan Kisoissa. Ratarikko ei enää uusien sääntöjen mukaan johda automaattisen hylkäämiseen.

Ratarikosta ei seuraa hylkäämistä, jos omilla radoilla juostavissa lajeissa urheilija koskettaa kerran oman ratansa vasemman puoleista rataviivaa tai ratareunusta tai muuta radan merkkaavaa rajaa. Sama koskee juoksuja, joissa ei juosta omilla radoilla koko tai osan matkaa, ja urheilija koskettaa kerran tai astuu yli kerran rataviivan tai reunalistan tai muun rataa merkkaavan rajan.

Jos kisatapahtumassa juostaan useita kertoja, kuten alkuerät ja välierät, ratarikko voi tapahtua vain yhden kerran kussakin lajissa. Jos saman lajin eri kierroksilla tapahtuu toinen vastaava rike, se johtaa hylkäykseen. Vastaavasti viesteissä joukkueen toinen ratarikko kenen tahansa joukkueeseen kuuluvan urheilijan tekemänä missä tahansa kilpailun vaiheessa johtaa joukkueen hylkäykseen.

Suomalaisittasin toinen merkittävä sääntömuutos koskee hallitulosten rinnastamista ulkoratatuloksiksi.

Hallituloksia voidaan tulkita ulkoratatuloksiksi, jos kiertävä rata on vähintään 201,2 metriä (220 jaardia), mutta lyhyempi kuin 400 metriä. Suomessa on paljon yli 200 metrin halleja. Kiertävien juoksujen lisäksi esimerkiksi 100 metrin juokseminen joissain halleissa on mahdollista.

WA päivittää myös pituuden ja kolmiloikan sääntöjä, joiden piti tulla voimaan jo Tokion olympiakisoissa 2020. Pandemian takia sääntömuutos kuitenkin siirtyi, kuten olympialaisetkin.

Yliastuminen voidaan jatkossa todeta videolla tai vastaavalla teknologialla. Tällöin perinteistä vahalankkua ei tarvita. Vahalankkuun on jäänyt jälki hyppääjän piikkarista. Vahalankun tilalla voidaan käyttää peitelevyä tai vastaava, jonka pitää olla väriltään erottuva, ei siis valkoinen.

Lähde: Helsingin Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu