Seuraa meitä:

Peking 2022

Pekingin talviolympialaisten ja -paralympialaisten mitalit julkistettiin

Zhangjiakou Pekingin talviolympialaiset 2022
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisten ja -paralympialaisten mitalit paljastettiin tiistaina Kiinassa osana juhlallisuuksia, joiden tarkoituksena oli juhlistaa 100 päivää talviolympialaisten alkamiseen.

Osana Kiinan Pekingissä pidettyä seremoniaa mitalien ulkoasu julkaistiin. Isäntämaan kulttuuria ja henkeä heijastavat mitalit kiteyttävät taiteilijoiden innovatiiviset ideat ja inspiroivan luovuuden.

Mitalit koostuvat renkaista ja keskiöstä, jotka perustuvat muinaisiin kiinalaisiin jade-upotettuihin ympyräriipuksiin, ja viisi rengasta edustavat kiinalaista kulttuurista konnotaatiota “taivaan ja maan ykseydestä ja ihmisten sydämien ykseydestä”. Suunnittelu symboloi myös olympiahenkeä, joka kokoaa ihmisiä kaikkialta maailmasta osallistumaan kisoihin.

Mitalien suunnittelu toistaa Pekingin kesäolympialaisten 2008 jade-kuoristeisia mitaleja, mikä vahvistaa Pekingin merkitystä ensimmäisenä kaksoisolympiakaupunkina, joka isännöi sekä kesä- että talviolympialaisia ​​ja -paralympialaisia.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten tunnus on kaiverrettu mitalien takaosan keskelle, ja sen ympärille on kaiverrettu kisojen koko kiinalainen nimi 北京2022年第24届冬季奥林匹克运动会.

Kunkin mitalitapahtuman nimi kaiverretaan mitalin takaosan uloimpaan renkaaseen, ja renkaisiin on kaiverrettu myös 24 pistettä ja kaaria muinaisen tähtitieteellisen kartan tapaan. Tämä symboloi laajaa tähtitaivasta, ihmisten ja luonnon välistä harmoniaa sekä urheilijoiden pyrkimyksiä saavuttaa suoritustensa huippu kisojen aikana.

Mitalinauha on kudottu perinteisellä mulperisilkkimenetelmällä. Jään ja lumen kuvioon on painettu Pekingin talviolympialaisten 2022 tunnus, sanat “Beijing 2022” ja muita elementtejä. Punainen nauha heijastaa Kiinan kevätjuhlan kulttuurisia piirteitä ja ojentaa festivaalin lämpimät terveiset urheilijoille.

Sen periaatteen mukaan, että molemmat talvikisat ovat yhtä erityisiä, talviolympialaisten ja -paralympialaisten mitalit ovat saaneet inspiraationsa samasta konseptista ja niissä on sama muotoilu.

Pekingin talviolympialaiset 2022 alkavat 4. helmikuuta ja päättyvät 20. helmikuuta. Niitä seuraavat paralympialaiset, jotka pidetään 4.-13. maaliskuuta.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022