Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Suomen joukkue naisten salibandyn MM-kisoihin julkistettiin

Lasse Kurronen päävalmentaja naisten salibandymaajoukkue
AOP

Suomen joukkue Ruotsin Uppsalassa 27.11.-5.12. pelattaviin salibandyn naisten MM-kisoihin on valittu. Listalta löytyy 20 Ruotsiin matkustavaa pelaajaa sekä myös kymmenen varapelaajaa mahdollisten loukkaantumisten tuomien vaihdosten varalle.

Suomen naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi, että lopulliset valinnat olivat kovan työn takana.

– Oli pitkä yö, joka venyi aamuun asti.

– Ruotsi-ottelu katsottiin vielä pariin kertaan läpi ja mietittiin pari päivää, mutta kyllä se valmennustiimissä syntynyt konsensus lopulta säilyi. Nyt oli spekulaatioissa muutama pelaaja enemmän kuin kaksi vuotta sitten, ja se teki valinnoista haastavampia. Lähtökohtana oli alusta asti, että mukaan tulee korkeintaan viisi ensikertalaista, kun edellisissä kisoissa Neuchatelissa oli tilanteen pakosta vähän liikaakin.

Päävalmentaja kertoo, että pelaajavalintoja on mietitty ottelukohtaisen suunnitelman kautta.

– Mietittiin, ketkä pelaajat ovat mitäkin vastustajaa vastaan hyödyllisiä, ja lopputuloksena oli paras kokonaisuus. Nyt ryhmässä on ensikertalaisia, on kokeneita pelaajia, on tulosta tekeviä pelaajia, ja joukkuetta roolitetaan vahvasti. Osalla on isompi rooli alkuosassa kisaviikkoa ja osalla taas loppupeleissä.

MM-ensikertalaisia tämänkertaisessa joukkueessa ovat puolustajat Elli Kylmäluoma, Iida Mettälä ja Daniela Westerlund sekä hyökkääjät Hanna Niemelä ja Laura Rantanen.

Maajoukkue viimeistelee kisavirettään marraskuun puolivälin lämpöleirillä etelässä, ja sitä ennen pelaajilla riittää vielä urakoitavaa sarjapeleissä.

– Joukkueilla on vielä ennen lämpöleiriä ohjelmassa kuutta-kahdeksaa ottelua, ja pelaajat keskittyvät ensin niihin. Lämpöleiri tuleekin sitten erityisen hyvään saumaan otteluruuhkan jälkeen, ja leirillä ohjelmaa on viime kerrasta tiivistetty. On lisätty harjoituksia ja yhteistä ohjelmaa.

Vaikka Suomen edellisestä naisten maailmanmestaruudesta on jo 20 vuotta ja Ruotsi vei taannoisen EFT-turnauksen selvällä erolla, ei suomalainen salibandymaajoukkue tälläkään kertaa lähde tavoittelemaan muuta kuin kultaisia mitaleita.

– Se on totta kai selvä tavoite, jonka joukkue on itselleen määritellyt. Se vaatii meiltä hyvän onnistumisen, mutta jos pysytään terveinä, pelisuunnitelma toteutuu ja ollaan turnauksen viimeisenä viikonloppuna parhaimmillamme, kaikki on mahdollista, päävalmentaja Kurronen toteaa.

Suomen kisajoukkue

Maalivahdit

88 Krista Nieminen
35 Tiltu Siltanen

Puolustajat

5 Silja Eskelinen
80 My Kippilä
26 Elli Kylmäluoma
32 Inka Lampinen
11 Laura Manninen
4 Iida Mettälä
9 Daniela Westerlund

Hyökkääjät

18 Johanna Homi
13 Meri-Helmi Höynälä
27 Oona Kauppi
28 Veera Kauppi
96 Sofia Leino
82 Hanna Niemelä
6 Sanni Nieminen
3 Sara Piispa
8 Laura Rantanen
89 Jenna Saario
21 Ella Sundström

Varalla

Maalivahdit

Juulia Kataja
Noora Vuorela

Puolustajat

Meri Mäkinen
Trine Sällström
Mia Vallenius

Hyökkääjät

Tuulia Aho
Suvi Hämäläinen
Kristiina Kauppila
Alisa Pöllänen
Milja-Maria Saarikoski

Toimihenkilöt

Lasse Kurronen päävalmentaja
Aki Vilander valmentaja
Jukka Ruotsalainen valmentaja
Henna Hukkanen valmentaja
Tiia Ukkonen joukkueenjohtaja
Henna Autio fysio
Niko Iivonen fysio
Heidi Kurronen hieroja/huoltaja

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy