Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Ukrainalainen miekkailulegenda Viktor Putjatin on menehtynyt

miekkailu
AOP

Ukrainalainen, Neuvostoliitossa syntynyt miekkailun moninkertainen arvokisamitalisti Viktor Putjatin menehtyi 80 vuoden iässä.

Ukrainalainen Viktor Putjatin oli Neuvostoliiton miesten miekkailumaajoukkueen jäsen lähes kymmenen vuotta ja nousi yhdessä joukkuetoveriensa kanssa kahdesti olympialaisten palkintokorokkeelle, tuli maailmanmestariksi 5 kertaa, sekä yksilö- että joukkuekilpailuissa. Urheilu-uransa lopettamisen jälkeen hän omistautui valmennukselle.

Putjatin syntyi 12. syyskuuta 1941 Neuvostoliiton Harkovassa, nykyisen Ukrainan alueella. Hän aloitti miekkailun vuonna 1956. Putjatin harjoitteli Neuvostoliiton arvostettujen valmentajien S. Kolchinskin ja Vitali Arkadievin johdolla. Hän edusti Kiovan SKA:ta. Hän kuului myös Neuvostoliiton maajoukkueeseen vuosina 1964-1972.

Putjatinin saavutuslista on komeaa luettavaa. Hän oli kaksinkertainen olympiahopealisti miekkailun joukkuekilpailussa vuosina 1968, 1972 ja viisinkertainen maailmanmestari: henkilökohtaisessa kilpailussa vuonna 1967 ja joukkuekilpailussa vuosina 1965, 1966, 1969, 1970.

Joukkuesarjassa hän oli MM-hopeavoittaja vuonna 1967. MM-pronssimitalisti hän oli henkilökohtaisessa kisassa vuonna 1966 ja joukkuekilpailussa vuonna 1971.

Osana joukkuetta hän oli myös kolminkertainen Euroopan Cupin voittaja vuosina 1966, 1967, 1968. Hän oli myös Neuvostoliiton mestaruuskilpailujen hopeamitalisti vuonna 1966 ja pronssimitalisti vuonna 1967. Hän oli myös Neuvostoliiton Cupin voittaja vuonna 1972.

Hän työskenteli pitkään valmentajana Italiassa. Hän työskenteli myös Kiovan Dinamon miekkailukoulussa.

Vuosina 1980-1984 hän oli Kansaivälisen miekkailuliiton FIE:n toimeenpanevan komitean jäsen.

Putjatinille myönnettiin myös Työn Punaisen Lipun ritarikunnan mitali.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit