Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Porschen F1-paluu on entistä lähempänä

Porsche
AOP

Legendaarinen automerkki Porsche on jo pitkään pyöritellyt mahdollisuutta palata F1-sarjaan. Merkin uusi moottoriurheilupomo on kertonut haastattelussa, että valmistajan Formula 1 -sarjaan liittymisen edellyttämät tekijät ovat toteutumassa, mutta se ei voi odotaa liian kauan lopullisen päätöksensä tekemistä.

Porsche- ja Audi-merkit omistava Volkswagen-konserni on ollut mukana äskettäin kokouksissa Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja nykyisten F1-valmistajien kanssa keskustellakseen mahdollisesta F1-sarjaan osallistumisesta vuonna 2026, kun uudet moottorisäännöt tulevat voimaan.

Edistystä on yritetty laatimalla uusia sääntöjä miellyttääkseen sekä nykyisiä että F1:n ulkopuolisia toimijoita, ja muun muassa MGU-H:sta luovutaan kompromissina.

Neuvottelut jatkuvat kuitenkin edelleen, mutta jäljellä on keskeinen kysymys mahdollisista eduista, joita uudelle valmistajalle voitaisiin antaa, jotta varmistetaan, ettei se joutuisi kilpailukyvyttömäksi kilpailijoita vastaan, joilla on paljon enemmän kokemusta nykyisistä turbohybrideistä.

Porsche on punninnut F1-osallisuutta useiden vuosien ajan, ja sillä oli käynnissä moottoriprojekti vuodelle 2021, joka olisi voinut muuttaa sen WEC-moottorin Grand Prix -ajoa varten. Sen suunnitelmat kuitenkin hylättiin, kun F1 luopui silloin ajatuksesta sääntöjen muuttamisesta.

Porschen viimeaikaisia ​​kokouksia on valvonut toimitusjohtaja Oliver Blume, mutta vastikään nimitetty moottoriurheilun varapuheenjohtaja Thomas Laudenbach on nyt vahvasti mukana päätöksentekoprosessissa. Laudenbach ons sanonut, että tekijät, joita Porschelta vaaditaan seuraavan sukupolven voimayksikkösäännöissä sitoutuakseen sarjaan, ovat loksahtelemassa paikoilleen.

Nämä liittyvät nimenomaan Formula 1:n kykyyn olla merkityksellinen maantieautoteknologian kannalta, kun Porsche pyrkii lisäämään turbohybridikokoonpanon sähköistettyä elementtiä.

– Jos katsot tulevaisuuteen ja katsotte, mitä autonvalmistajat ilmoittavat sähköautojen osuudesta, jota he haluavat myydä tulevaisuudessa, mielestäni on erittäin tärkeää, että Formula 1 tekee siirtymisen kohti sähköistämistä.

– On selvää, että tällaista ei voi tehdä täysin sähköautolla. Tiedämme sen kaikki. Voimansiirron sähköosalla on oltava paljon korkeampi prioriteetti. Se on tärkeää. OEM-valmistajana haluat näyttää itsesi moottoriurheilussa, sen on liityttävä siihen, mitä tiellä tapahtuu. Nyt tiedän, että FIA otti valtavan askeleen siihen suuntaan. Se auttaa, Laudenbach kertoo.

Laudenbach painotti, että F1:n on mentävä pidemmälle toimenpiteillään kulujen rajoittamiseksi äskettäin käyttöönotetun kustannuskaton jälkeen lisätäkseen Porschen sitoutumisen todennäköisyyttä. Tämä auttaisi tasapainottamaan voimayksiköiden sähkökapasiteetin lisäämisen kustannuksia, kun Laudenbach ehdottaa standardisoitujen osien käyttöä polttomoottorissa.

– Ei ole mikään salaisuus, että ajattelemme F1:tä. Ei ole salaisuus, että keskustelemme FIA:n kanssa, eikä ole salaisuus, että harkitsemme sitä vakavasti. Mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

– Tietääkseni monet asiat ovat menossa oikeaan suuntaan Formula 1:ssä, esimerkiksi kuinka tärkeää on sähköistys tai voimansiirron sähköinen osa. Haluaisimme nähdä enemmän vakio-osia moottorissa, sähköosien vapautta.

Laudenbach toteaa myös, että Porsche ei voi odottaa liian kauaa päätöksen tekemistä.

– Yksi asia on selvä. Jos tällainen päätös tehdään, et voi odottaa liian kauan, koska jos haluat kilpailla vuonna 2025, sinun on lähdettävä tiettyyn aikaan. Siinä me olemme.

– Jos joku todella ajattelee osallistuvansa tähän sarjaan voimayksiköiden valmistajana, se kannattaa aina yhdistää suureen sääntömuutokseen, jotta kaikkien on astuttava askel, etkä ole ainoa. Ei ole myöskään salaisuus, että jos tarkastellaan PR-arvoja ja fanikuntaa ja mainosarvoa, Formula 1 on erittäin hyvä muihin sarjoihin verrattuna. Siitä ei ole epäilystäkään.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1