Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Viisiottelu on myllerryksen keskellä Tokion olympiakohun jäljiltä – Edessä ehkä historiallinen muutos

Annika Schleu viisiottelu Saksa
AOP

Viisiottelu oli jättikohun keskellä Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisissa, kun saksalaisurheilijaa ja -valmentajaa syytettiin eläinrääkkäyksestä heidän kohdeltua kaltoin ratsastusosiossa käytettyä hevosta. Nyt lajiin suunnitellaan jättimuutosta.

Brittilehti The Guardian kertoi tiistaina tiedoistaan, joiden mukaan Kansainvälinen nykyaikaisen viisiottelun liitto UIPM on tekemässä merkittävän muutoksen lajiin, kun pyöräily korvaa ratsastuksen kilpailulajina.

Useat lähteet ovat kertoneet, että UIPM:n johtokunta teki päätöksen viime päivinä, ja päätöstä kiihdyttivät Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisten kohutapahtumat, kun saksalaiset urheilija Annika Schleu ja valmentaja Kim Raisner kaltoinkohtelivat Saint Boy -hevosta sen kieltäydyttyä hyppäämästä esteellä.

Kuvat tapahtuneesta nousivat maailmanlaajuisiin otsikoihin, ja UIPM:n uskotaan toimineen säilyttääkseen asemansa olympialaisissa ennen Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisia.

Vaikka päätöstä ei ole vielä julkistettu virallisesti, se kohtaa jo vastareaktion eräiltä mailta, jotka uskovat, että ratsastuselementin menettäminen muuttaa lajia perusteellisesti. Moderni viisiottelu on ollut keskeinen olympialaji vuodesta 1912 lähtien, jolloin Pierre de Coubertin keksi sen.

UIPM kieltäytyi kommentoimasta tilannetta Guardianille, mutta julkaisi kuitenkin myöhemmin lausunnon.

– Osana UIPM:n sitoutumista ylläpitää vahvaa, dynaamista profiilia nykyaikaiselle viisiottelulle järjestetään useita strategisia kokouksia. Näihin kokouksiin sisältyy tuleva kutsu kansallisille lajiliitoille myöhemmin tällä viikolla. Näiden kokousten tuloksista kerrotaan tarkemmin lehdistötiedotteessa, joka julkaistaan ​​4. marraskuuta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut