Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Venäläinen Igor Nikulin liittyi menehtyneiden moukarinheittosuuruuksien joukkoon

Igor Nikulin entinen moukarinheittäjä Venäjä
AOP

Vuoden 1992 moukarinheiton venäläinen olympiapronssimitalisti Igor Nikulin kuoli sunnuntaina 61-vuotiaana.

Surulliset uutiset tulevat vain muutama viikko Igor Nikulinin entisten Neuvostoliiton joukkuetovereiden ja kanssakilpailijoiden Juri Sedihin ja Jüri Tammin kuolemista.

Igor syntyi Moskovassa elokuussa 1960 ja aloitti moukarinheiton isänsä Juri Nikulinin, joka kilpaili olympialaisissa 1960 ja 1964, jalanjäljissä. Hän menestyi nuorena ja voitti vuonna 1979 alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

Kun Igor saavutti huipputason 1980-luvun alussa, hän kamppaili tiukasti Sedihin, Tammin ja Sergei Litvinovin kanssa edustuspaikoista. Hän voitti neljä kansallista titteliä ja edusti Neuvostoliittoa kaksissa MM-kilpailussa. Hän sijoittui neljänneksi vuonna 1983 ja viidenneksi vuonna 1987 sekä neljissä EM-kilpailuissa, joissa hän ansaitsi mitaleja kolmeisa: hopeaa vuonna 1982 ja pronssia vuonna 1986 ja 1990.

Igor saavutti uransa huipun vuonna 1992, kun hän saavutti Barcelonan olympialaisissa pronssia heittäen 81,38 metriä.

Igor on edelleen nuorin mies, joka on koskaan heittänyt yli 80 metriä moukarinheitossa, saavutuksen hän saavutti 19-vuotiaana. Hän heitti 83,54 metriä 22-vuotiaana, joka on pisin U23-urheilijan koskaan tekemä heitto. Hän jatkoi parantamistaan ​​29-vuotiaaksi asti, jolloin hän heitti elämänsä parhaan tuloksen 84,48 metriä. Se on edelleen Lausannen Athletissima-kisojen ennätys.

Vaikka Igor ei kilpaillut isoissa kisoissa 1990-luvun puolivälin jälkeen, hän jatkoi uraansa 42-vuotiaaksi asti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu