Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Puolalainen huippukelkkailija Mateusz Sochowicz joutui vakavaan onnettomuuteen Pekingin olympiakelkkaradalla

Mateusz Sochowicz kelkkailija Puola
AOP

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten järjestäjät ja kelkkailuviranomaiset aloittivat tutkinnan, kun puolalainen kelkkailija Mateusz Sochowicz osui suljettuun esteeseen, jonka olisi pitänyt olla auki harjoittelun aikana olympiaradalla.

Puolan kelkkaurheiluliitto kertoi Mateusz Sochowiczin läpikäyneen onnistuneen leikkauksen murrettuaan vasemman polvilumpionsa ja saatuaan vakavan haavan oikeaan jalkaansa maanantaina Kiinan Yanqingissä sijaitsevassa Yanqing National Sliding Centressä tapahtuneessa onnettomuudessa.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n Pekingin vuoden 2022 kisojen koordinointikomission päällikkö Juan Antonio Samaranch kuvaili tilannetta “epäonnekkaaksi”.

– Sekä Kansainvälinen kelkkaurheiluliitto ISSV että järjestelykomitea tutkivat rataa ja olosuhteita, joissa tämä onnettomuus tapahtui, erittäin vakavasti, Samaranch kommentoi.

– Jos on jotain opittavaa, kuten todennäköisesti tulee olemaan, toteutamme ne ja meillä on runsaasti aikaa toteuttaa.

Samaranch sanoi, että rata oli saanut “erinomaiset arvosanat turvallisuudestaan ​​ja laadustaan” kahdelta kansainväliseltä liitolta, jotka olivat käyttäneet sitä testitapahtumissa.

Sochowicz sanoi, että hänen onnettomuutensa olisi voinut olla paljon vakavampi, ellei hän olisi ryhtynyt väistötoimiin. 25-vuotias mies kertoi, että ratatiimi oli reagoinut hitaasti ja hän oli viettänyt puoli tuntia radalla ennen kuin hänet kuljetettiin sairaalaan leikkaukseen.

Puolalainen selitti, kuinka hänelle oli annettu vihreä valo lähteä, ja sitten yhtäkkiä näki radalla suljetun portin.

– Sitten päästin kelkan ulos altani ja otin asennon kuin alppihiihtäjä. Toivoin, että tällä nopeudella pystyisin hyppäämään esteen yli.

– Kaikki tapahtui kuitenkin liian nopeasti, enkä ehtinyt hypätä. Siksi jalkani ovat murtuneet, ei muu kehoni. Jos en olisi reagoinut, se olisi voinut johtaa tragediaan.

Sochowicz sanoi, että ratatiimi oli osoittanut “suurta epäpätevyyttä”.

– He eivät tienneet ollenkaan, mitä tehdä. Joku tuli luokseni ja yritti koskettaa (paljastunutta) luutani hansikkaalla. Siellä tapahtui dantemaisia ​​kohtauksia.

Sochowicz sanoi, ettei luopunut kilpailemisesta toisissa olympialaisissaan ja toivoi saavansa jokerikortin hallintoelimeltä keskittyessään toipumiseensa.

Puolan kelkkajoukkueen fysioterapeutti Patryk Przerywacz sanoi, että Sochowiczin pitäisi voida toipua täysin ennen olympialaisia.

– Lääketieteellisestä näkökulmasta toipuminen kestää tällaisissa tilanteissa keskimäärin kymmenen viikkoa, hän sanoi.

Sochowicz sanoi, että ongelma oli kuitenkin suurempi.

– En tiedä pystynkö rakentamaan itseni henkisesti uudelleen. En tiedä pystynkö koskaan menemään tälle radalle, pelkään, että jotain saattaa odottaa minua aivan nurkan takana.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Peking 2022