Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Entinen huippuparapikajuoksia Oscar Pistorius pääsemässä ehdonalaiseen – Murhatun tyttöystävän omaiset järkyttyneitä

Oscar Pistorius entinen parapikajuoksija Etelä-Afrikka
AOP

Eteläafrikkalainen entinen parapikajuoksija Oscar Pistorius, joka on vankilassa tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta, on aloittanut ehdonalaiseen vapauteen johtavan prosessin.

Oscar Pistorius on oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen suoritettuaan puolet tuomiostaan.Hänen on kuitenkin ensin osallistuttava niin kutsuttuun “restoratiiviseen oikeuteen”.

Pistorius ampui tyttöystäväbsä Reeva Steenkampin kuoliaaksi vuonna 2013, koska hän luuli hänet murtovarkaaksi, joka oli murtautumassa hänen kotiinsa Etelä-Afrikan Pretoriassa. Pistorius ampui neljä kertaa lukitun wc-oven läpi.

Vuonna 2014 ympäri maailmaa seuratun oikeudenkäynnin päätteeksi Pistoriukselle tuomittiin viiden vuoden vankeustuomio taposta. Pistorius todettiin syylliseksi murhaan valituksella vuonna 2015, ja tuomiota korotettiin myöhemmin 13 vuoteen ja viiteen kuukauteen.

Lausunnossaan Etelä-Afrikan vankeinhoitohallinto kertoi puhuvansa Steenkampin perheen kanssa mahdollisesta tapaamisesta. Lausunnossa hahmotellaan myös, mitä tulee tapahtua ennen ehdonalaiseen vapauttamista, ja siinä sanotaan, että rikoksentekijöiden on “tunnustettava toimintansa ja otettava niistä vastuu”.

Osana oikeudenmukaisen tilanteen palauttamiseen tähtäävää prosessia on osapuolilla “on oltava mahdollisuus sovintoon tai pyytää anteeksi”. Steenkampien asianajaja Tania Koen kertoi Etelä-Afrikan kansalliselle yleisradioyhtiölle SABC:lle, että he “haluavat osallistua uhrin ja rikoksentekijän vuoropuheluun”.

June Steenkamp (​​Reevan äiti) on aina sanonut, että hän on antanut Oscarille anteeksi, mutta se ei tarkoita, että hänen ei pitäisi maksaa siitä, mitä hän on tehny. Barry Steenkamp (​​Reevan isä) taistelee sen kanssa vähän, mutta se on jotain, mitä hänen on ilmaistava oikeaan aikaan, Koen lisäsi.

– Vaikka aikaa on kulunut niin paljon, haava on edelleen erittäin raaka.

Kelpoisuus ehdonalaiseen ei ole sama asia kuin siihen oikeuttaminen, joten ei ole itsestäänselvyys, että Pistorius vapautetaan, asianajaja sanoi. Viranomaisten tulee myös ottaa huomioon useita vankilan virkamiesten ja muiden ammattilaisten kirjoittamia raportteja. On myös ollut hämmennystä siitä, milloin ehdonalaisvapausprosessi voi alkaa.

Yleisesti uskottiin, että se tapahtuisi vasta maaliskuussa 2023, mutta Steenkampit olivat “erittäin järkyttyneitä ja melko hämmästyneitä”, että hän oli jo kelvollinen, Koen sanoi.

Tietojen mukaan jos Pistorius vapautetaan ehdonalaisesta, hän suorittaisi loppuosan tuomiostaan ​​kotona ja hänen on raportoitava vankilan virkamiehille säännöllisesti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu