Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Jääpallolegenda Timo Serenius on menehtynyt

jääpallo
AOP

Suomen kaikkien aikojen parhaisiin jääpalloilijoihin kuulunut Timo Serenius on kuollut 66-vuotiaana. Serenius oli syntynyt Lappeenrannassa 8.8.1955.

Lappeenrannna Veiterän entinen keskikenttämies Timo Serenius valittiin ensimmäisten pelaajien joukossa Suomen jääpallon kunniagalleriaan 2012. Hän voitti peliuransa aikana sekä Suomen että Ruotsin mestaruuden. Veiterän kultaa Serenius juhli keväällä 1980 ja siirtyi sen jälkeen pelaamaan ammattilaiseksi Ruotsiin Vetlandaan.

Ruotsissa Serenius pelasi yhteensä seitsemän kautta, joista kuusi Vetlandassa ja yksi Ale/Surtessa kaudella 1983–1984. Vetlandan kanssa hän juhli ensimmäisenä suomalaisena Ruotsin mestaruutta 1986, ja Dagens Nyheter arvioi hänet silloin finaalin parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

– Pelikaverit muistavat Timon iloisena ja huumorintajuisena kaverina. Hän oli joukkuepelaaja, joka aina pelasi joukkueen eteen, Sereniuksen pitkäaikainen peli- ja kämppäkaveri Leo Segerman kertoo.

– Hän oli taitava keskikenttäpelaaja, taitava mailavirtuoosi. Muistamme hänet myönteisenä ja loistavana kaverina.

Sereniuksen kasvattajaseura oli Lappeenrannan Pallo. Hän aloitti jääpallon isänsä ja isoisänsä esimerkin kannustamana 9-vuotiaana ja nousi seuran edustusjoukkueeseen 16-vuotiaana. LaPa vastasi Lappeenrannan jääpallomaineesta vuoden 1976 syksyyn asti, jolloin pelaajat siirtyivät toimintansa uudestaan aloittaneeseen Veiterään.

MM-kisoissa Serenius oli mukana seitsemän kertaa (1977–1989). Hänet valittiin koko kisojen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Ruotsissa 1987, kun Suomi sijoittui hopealle. Serenius edusti Suomea maajoukkueessa 110 ottelun verran, ensimmäisen kerran 1976. Maaleja Suomi-paidassa lappeenrantalainen ehti tykittää 45.

Kotimaan pääsarjan parhaaksi pelaajaksi Veiterän mies valittiin 1982. Vihreäpaitoihin hän palasi pelaamaan vielä pariksi kaudeksi muutettuaan länsinaapurista takaisin kotikaupunkiinsa. Pelaajauransa jääpallossa hän lopetti Veiterän kapteenina kauden 1988-1989 päätteeksi.

Serenius oli myös erittäin lahjakas tennispelaaja. Hän voitti viisi juniorien Suomen mestaruutta sekä yhden hopean aikuisten kaksinpelin finaalista. Nuoren pelaajan menestyksen kruunasi pääsy Suomen edustajana Wimbledonin legendaarisen tennisturnauksen juniorisarjaan. Tennistä Serenius pelasi seniorina aktiivisesti sekä Lappeenrannan kentillä että ikäluokkansa SM-tasolla elämänsä loppuhetkiin saakka.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu