Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Suomen koripallon Hall of Fame täydentyi kuudella jäsenellä

Antti Zitting koripallovaikuttaja
AOP

Suomen koripallon Hall of Fameen julkistettiin taas uusia nimiä, tällä kertaa kuusin kappalein. Lisäksi tapahtumassa palkittiin vuoden korisalumnit, jotka tänä vuonna olivat merkittävästi alusta asti alumnitoimintaa kehittäneet sekä tukeneet Jari Raitanen ja Satu Saarteinen.

Suomen koripallon Hall of Fameen voidaan valita suomalaisen koripallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seuraihmisiä tai muita koripallon parissa toimineita henkilöitä.

Määritelmässä valintakriteereistä todetaan: “On edesauttanut merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan maajoukkuetta, seuraa tai paikkakuntaa sekä samalla jättänyt jälkensä Suomi-koriksen historiaan ja kannattajien sydämiin.”

Hall of Fameen nostettin tällä kertaa seuraavat henkilöt: Pentti Hilke, Pekka Markkanen, Nina Pajanti-Raudus, Jaana Sintonen, Vesa Sydänmaa ja Antti Zitting.

Pentti Hilke

Ansioitunut kansainvälinen erotuomari ja myöhemmin Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n komissaari. SM-sarjassa 227 tuomittua ottelua. Pelaajana SM-sarjassa 35 ottelua, joissa 387 pistettä. Päävalmentajana SM-sarjassa Turun NMKY:ssä 1972-1973, tuloksena yksi Suomen mestaruus ja yksi cup-mestaruus.

Lisäksi toiminut erotuomarikouluttajana ja Suomen Koripallolitto Ry:n liittohallituksen jäsen 1969-1978. Komissaarina kansainvälisesti 22 vuotta ja Suomen pääsarjoissa 33 vuotta.

Pekka Markkanen

Pitkä kotimainen ja kansainvälinen ura, 13 kautta pääsarjassa (kolme mestaruutta, yhdet EM-kisat, 129 maaottelua (1431 pistettä). Ulkomailla pelaajana Kansasin yliopiston lisäksi Espanjassa, Unkarissa, Ranskassa ja Saksassa. Vuoden koripalloilija kolmesti Suomessa.

Nina Pajanti-Raudus

Vuoden naispelaaja 1997. Kuusinkertainen Suomen mestari, kaksi hopeaa, yksi pronssi ja kaksi cup-mestaruutta. SM-sarjassa 424 ottelua ja 6841 pistettä. 59 naisten maaottelua, joissa 215 pistettä, lisäksi yhdeksän nuorten maaottelua. Naisten EM-kisoissa 1986 ja pohjoismaiden mestari 1988.

Jaana Sintonen

Seitsemänneksi pisin maajoukkueura naisissa, 104 maaottelua, 655 pistettä (pistekeskiatvo 6,3), Korisliiga-otteluita 353, pisteet 5789, levypallot 1835, seitsemän SM-kultaa, viisi Suomen Cupin mestaruutta, vuoden SM-sarjan pelaaja 1997-98, hopeaa Saksan Bundesliigasta 1999-00.

Vesa Sydänmaa

Pyörätuolikoripalloilija, pitkäaikainen maajoukkuekapteeni kymmenen vuotta (1989-1999), EM-pronssimitalisti, 150-200 maaottelua (kahdeksat EM-kisat ja yhdet MM-kisat), 12 SM-kultaa (osa pelaajavalmentajana). Suomen Invalidien Urheiluliitto SIU Ry:n ja Paralympiakomitean puheenjohtaja, sekä maajoukkueen päävalmentaja.

Antti Zitting

Koripalloliiton puheenjohtaja 2013-2019, nykyisin FIBA:n hallituksen jäsen. Pelaajauralta 119 miesten maaottelua, joissa 593 pistettä, lisäksi 20 nuorten maaottelua, joissa 111 pistettä. Yksi Suomen mestaruus, kaksi hopeaa, kaksi pronssia. SM-sarjassa 322 ottelua, 4262 pistettä ja 2487 levypalloa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo