Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Iso-Britannia ja Kanada liittyivät Pekingin olympia-boikottiin USA:n ja Australian rinnalle

Zhangjiakou Pekingin talviolympialaiset 2022
AOP

Iso-Britanniasta ja Kanadasta on tullut viimeisimmät valtiot, jotka ovat ilmoittaneet diplomaattisen boikotin Pekingin talviolympialaisia ​​kohtaan, jotka on määrä pitää helmikuussa 2022.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi keskiviikkona, ettei ministereitä tule paikalle väitettyjen ihmisoikeusloukkausten vuoksi Kiinassa, mitkä kiinalaishallinto jyrkästi kiistää. Kanada seurasi esimerkkiä myöhemmin päivällä vetoamalla myös ihmisoikeushuoleihin.

Se tulee Yhdysvaltojen ja Australian aiemmin tällä viikolla antamien vastaavien ilmoitusten jälkeen. Myös Uusi-Seelanti on vahvistanut, ettei se lähetä viranomaisia ​​Pekingiin lähinnä koronavirus-pandemian vuoksi, mutta se ilmaisi myös huolensa Kiinan ihmisoikeuskysymyksistä.

Kiina on tuominnut USA:n tämän päätöksestä ja uhannut kostotoimilla, mutta ei antanut tarkempia tietoja.

Johnsonin ilmoitus tehtiin keskiviikon pääministerin kyselyissä sen jälkeen, kun entinen Konservatiivipuolueen johtaja Iain Duncan Smith vaati diplomaattista boikottia talviolympialaisille. Johnson kertoi kansanedustajille, että hän ei yleensä tue urheiluboikottia.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi Ottawassa toimittajille, että maan boikotti ei “tule yllätyksenä Kiinalle”.

– Olemme viime vuosina ilmaisseet erittäin selvästi syvän huolemme ihmisoikeusloukkauksista.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach on sanonut, että poliittisten boikottien lisääntymisestä huolimatta IOC oli tyytyväinen siihen, että urheilijat voisivat silti osallistua.

– Hallituksen virkamiesten läsnäolo on poliittinen päätös jokaiselle hallitukselle, joten IOC:n puolueettomuuden periaate pätee, hän sanoi.

Viime vuosina jännitteet ovat lisääntyneet Kiinan ja useiden länsimaiden välillä useiden diplomaattisten kysymysten vuoksi. Yhdysvallat on syyttänyt Kiinaa kansanmurhasta valtaosin muslimi-uiguurivähemmistön tukahduttamisessa läntisellä Xinjiangin alueella – väite, jonka Kiina on toistuvasti hylännyt.

Kanadan ja Kiinan suhteet muuttuivat myrskyisiksi sen jälkeen, kun Kanadassa pidätettiin vuonna 2018 kiinalaisen teknologiajätin Huawein ylin johtaja Yhdysvaltain viranomaisten pyynnöstä ja kaksi kanadalaista pidätettiin myöhemmin Kiinassa. Kaikki kolme vapautettiin aiemmin tänä vuonna.

Suhteet ovat myös kireät Kiinan poliittisten vapauksien tukahduttamisesta Hong Kongissa ja huolista kiinalaista tennispelaajaa Shuai Pengiä kohtaan, jota ei ole nähty julkisuudessa viikkoihin sen jälkeen, kun hän syytti korkeaa hallituksen virkamiestä seksuaalisesta pahoinpitelystä.

Naisten tennisliitto WTA keskeytti viime viikolla kaikki turnaukset Kiinassa, koska heillä oli “vakavia epäilyksiä” Pengin tilanteesta.

Samaan aikaan Australia on alkanut pitää Kiinaa yhä enemmän turvallisuusuhkana, kun väitetään, että Peking on sekaantunut Australian politiikkaan ja yhteiskuntaan. Se on myös herättänyt huolta kahdesta Australian kansalaisesta, jotka ovat edelleen vangittuna Kiinassa.

Kiina on sanonut, että kaikki sitä vastaan ​​esitetyt syytökset ovat tekaistuja. Pekingissä pidetyssä päivittäisessä tiedotustilaisuudessa ulkoministeriön tiedottaja Wenbin Wang syytti Australiaa “poliittisesta asenteesta”.

– Tulevatko he (hallituksen virkamiehet) tai eivät, ketään ei kiinnosta, hän lisäsi.

Myös muiden maiden – mukaan lukien Japanin – kerrotaan harkitsevan diplomaattista boikottia kisoja kohtaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022