Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Suomen ensimmäinen palloilulajien yhteinen pelaajayhdistys aloittaa toimintansa

koripallo
AOP

Koripallon, lentopallon, pesäpallon ja salibandyn pelaajien muodostama edunvalvontajärjestö Joukkueurheilijat Ry perustettiin keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla.

Kyseessä on historiallinen tapahtuma, sillä aiemmin Suomessa ei ole ollut palloilulajien yhteistä pelaajayhdistystä. Joukkueurheilijat Ry:n tarkoituksena on valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden ääni kuuluviin, olla auttamassa pelaajia sopimusasioissa sekä edistää myös tasa-arvoa.

Joukkueurheilijat toimii Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin SHU:n alla. SHU:n alla urheilijoiden etuja ajavat tällä hetkellä aktiivisesti Suomen Jääkiekkoilijat SJRY Ry sekä Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY Ry.

– SJRY ja JPY ovat toimineet uuden yhdistyksen perustamisessa apuna ja antavat myös jatkossa apua tarpeen vaatiessa. Pesäpallo toimi aiemmin omana yhdistyksenään SHU:n alla, mutta nyt neljän lajin yhdistyksen on mahdollista saada aikaan parempaa edunvalvontaa urheilijoille.

– Jatkossa tarkoituksena on kehittää myös yksilölajien edunvalvontaa uusien tekijöiden löytyessä, SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

Hallituksessa mukana pelaajia kaikista lajeista

Yhdistyksen perustamisessa on ollut mukana iso joukko suomalaisia huippupelaajia. Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkilöä, joista kaksi tulee jokaisesta lajista. Yhdistyksen puheenjohtaja valitaan myöhemmin. Lisäksi jokaisella lajilla on oma lajijaostonsa.

– Työ, jota yhdistys ja urheilijat nyt lähtevät tekemään, vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja avointa vuoropuhelua. Vaikka eri lajeissa haasteet ovat erilaisia, yhdistäviä tekijöitä lajeilla ja urheilijoilla on paljon. Lajien välinen yhteistyö ja yhdessä järjestäytyminen ovat perusedellytyksiä urheilijan aseman vahvistamiseksi yhteiskunnassa, lentopallon edustaja Ronja Heikkiniemi kertoo.

– Järjestäytyminen tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden vaikuttaa niin yksin kuin yhdessäkin. Pelaajien yhtenäinen rintama toimii tärkeänä linkkinä keskusteluissa lajiliiton ja seurojen välillä. Koripallon osalta kotimaisten Korisliigojen kehittäminen ja yhteistyö ovat asioita, joihin pelaajayhdistys haluaa tuoda lisää puhtia ja uusia näkökulmia, koripallon edustaja Ninni Salmi kommentoi.

Pesäpallo ja salibandy ovat samoilla linjoilla.

– Usean lajin yhteistyö auttaa kehittämään joukkueurheilijan asemaa tehokkaammin. Toivottavasti tällainen yhteistyö luo myös uusia ideoita ja toimintatapoja ihan jokaiselle urheilussa mukana olevalle, pesäpallon edustaja Jani Kangasaho sanoo.

– Meillä on pukukopeissa paljon fiksuja urheilijoita, joiden ääni saadaan pelaajayhdistyksen avulla paremmin kuuluviin. On mielenkiintoista myös nähdä, minkälaisia hienoja mahdollisuuksia lajien välinen yhteistyö avaa, salibandyn edustaja Jussi Piha toteaa.

Joukkueurheilijat Ry:n hallitus:

Koripallo: Vilma Kesänen, Lassi Nikkarinen
Lentopallo: Ronja Heikkiniemi, Olli-Pekka Ojansivu
Pesäpallo: Juha Korhonen, Janette Lepistö
Salibandy: Oona Kauppi, Jussi Piha

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo