Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

HS: Suomen pesäpalloyhteisö havittelee olympiapaikkaa Los Angelesin vuoden 2028 kesäolympialaisten baseballiin

pesäpallo
AOP

Helsingin Sanomien mukaan ensi vuonna 100-vuotista kilpailutaivaltaan juhlivan pesäpallon historiaan mahtuu monenlaisia eri vaiheita, mutta nyt käsillä on jotain ainutlaatuista.

Tulevina vuosina pesäpalloliike tähtää menestykseen myös kansainvälisen sukulaislajinsa softballin puolella, päätavoitteena naisten maajoukkueen olympiapaikka vuoden 2028 Los Angelesin kesäolympialaisiin.

Suomen baseball- ja softball-liitto SBSL Ry, Suomen Pesäpalloliitto Ry ja Olympiakomitea ovat sitoutuneet projektiin, joka on vielä alkutekijöissään.

Naisten Superpesiksen seurat lähtivät haasteeseen mukaan lokakuussa, ja ainakin ensi vuonna maajoukkue koostuu todennäköisesti suurilta osin tyttöjen Superpesiksen pelaajista.

– Päätimme, että huippupelaajia ei revitä kesken kilpailukauden pois, vaan naisten Superpesis menee edellä kuitenkin, softballmaajoukkueen tuore joukkueenjohtaja Jukka Marttala kuvailee.

– Kehitämme toimintaa ensi vuonna vielä taustalla, mutta ehkä kaudelle 2023 ehdotamme ainakin pieniä taukoja Superpesiksen sarjaohjelmaan, jolloin maajoukkue voi tehdä leirityksiä tai pelata harjoitusotteluita.

Maajoukkueen johto aloittaa seuraavaksi pelaajien rekrytoinnin.

– Ensi vuonna pääosa joukkueen pelaajista on tyttöjen Superpesiksen ikäluokkaa, ja mukana on myös ehkä joitain juuri lopettaneita naispelaajia.

Superpesiksessä Seinäjoen Maila-Jussien toiminnanjohtajana työskentelevä Marttala uskoo, että myös pesäpallon nimekkäämmät pelaajat löytävät softballin pariin tulevina vuosina.

– Naispelaajat ovat aika heittäytyviä. Uskon, että molempien lajien pelaajia löytyy tulevaisuudessa. Lajit eivät ole niin erilaisia, kun vain lukkari heittää alakautta.

Vahvassa roolissa koko projektin synnyssä ollut SBSL:n puheenjohtaja Jukka Ropponen paaluttaa maajoukkueelle kovan tavoitteen jo parin vuoden päähän: Suomi pyrkii olemaan mitaleilla vuoden 2024 EM-kisoissa. Marttala uskoo tavoitteen olevan mahdollinen.

– Tavoitehan on hyvä. Olen ollut kolme vuotta mukana Maila-Jussien tyttöjen Superin ikäluokan kanssa, ja ovathan he jo huippu-urheilijoita. Mutta on vielä vaikeaa sanoa, kun en tunne täysin Euroopan tasoa.

Ensi vuoden harjoitus- ja kilpailukauden suunnittelu on Marttalan mukaan vielä vaiheessa. Vuoden päätavoite siintää ensi kesässä, kun maajoukkue on mukana lajin EM-kisoissa.

– Talvelle vaaditaan ainakin muutama leiriviikonloppu Kuortaneella, ja touko-kesäkuussa pitäisi pystyä pelaamaan ensimmäiset ottelut. Sen tiedän, että Ruotsissa ja Norjassa lajia pelataan jo, Marttala pohti mahdollisia harjoitusvastustajia.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen kiitteli SBSL:ää siitä, että liitto haastoi pesäpalloväkeä uuden aluevaltauksen pariin.

– Jos heiltä ei olisi tullut yhteydenottoa, en usko, että tätä oltaisiin tehty. Tämä ei ole yhtään pesäpallolta pois, vaan tämä tuo meille tulevaisuudessa paljon lisäarvoa, Savolainen totesi.

Lähde: Helsingin Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo