Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Joukkomurhan ampuneelta entiseltä NFL-pelaajalta löytyi CTE-aivosairaus

Phillip Adams entinen amerikkalainen jalkapalloilija USA
AOP

Ruumiinavaus paljasti CTE-aivosairauden entisellä amerikkalaisen jalkapallon pelaajalla Phillip Adamsilla, jota syytetään kuuden ihmisen tappamisesta Yhdysvaltain Etelä-Carolinan Rock Hillissä ennen itsensä tappamista viime huhtikuussa.

Phillip Adamsin aivot ruumiinavauksessa tutkinut tohtori Ann McKee totesi, että Adamsin 20-vuotinen jalkapalloura sai ehdottomasti aikaan toisen vaiheen kroonisen traumaattisen enkefalopatian eli CTE:n miehen aivoissa.

Viranomaiset ovat tiedottaneet, että 7. huhtikuuta Adams tappoi rockhilliläisen lääkärin Robert Lesslien ja hänen vaimonsa Barbara Lesslien sekä heidän lapsenlapsensa, 9-vuotiaan Adah Lesslien ja 5-vuotiaan Noah Lesslien.

Lisäksi kaksi Lesslieiden kodissa työskennellyttä 38-vuotiasta LVI-teknikkoa, James Lewis ja Robert Shook, ammuttiin. Poliisi löysi myöhemmin Adamsin itseaiheutettu ampumahaava päässään.

Adamsilta diagnosoitu CTE:nä tunnettu rappeuttava aivosairaus liittyy päävammoihin ja aivotärähdyksiin, jonka on osoitettu aiheuttavan erilaisia ​​oireita, mukaan lukien väkivaltaiset mielialan vaihtelut ja muistin menetys.

– Oli aavistus, että hänellä oli selkeitä käyttäytymis- ja kognitiivisia ongelmia. En usko, että hän napsahti. Se näytti olevan kumulatiivista etenevää vajaatoimintaa. Hänestä tuli yhä vainoharhaisempi, hänellä oli lisääntyviä vaikeuksia muistinsa kanssa, ja hänellä oli hyvin todennäköisesti yhä enemmän impulsiivista käyttäytymistä.

– Sitä ei ehkä tunnistettu, mutta epäilen, että tämä ei tullut täysin tyhjistä, McKee kommentoi.

McKee, joka johtaa Bostonin yliopiston CTE-keskusta, sanoi, että 24 NFL-pelaajasta, joilla on diagnosoitu sairaus 20- ja 30-vuotiaana kuolemisen jälkeen, useimmilla oli 2. vaihe, kuten Adamsilla. Taudilla on neljä vaihetta, joista 4. vaihe on vakavin ja liittyy yleensä dementiaan.

– Toinen vaihe liittyy progressiivisiin kognitiivisiin ja käyttäytymishäiriöihin, kuten aggressiivisuuteen, impulsiivisuuteen, räjähtävyyteen, masennukseen, vainoharhaisuuteen, ahdistuneisuuteen, huonoihin toimeenpanotoimintoihin ja muistin menetyksiin, McKee kertoi.

– Adamsin CTE-diagnoosi erosi muista nuorista pelaajista, koska se oli “epätavallisen vakava” molemmissa otsalohkoissa, hän jatkoi.

McKee vertasi Adamsin aivoja Aaron Hernandezin aivoihin, joka oli entinen jalkapallotähti, jolla oli myös postuumisti diagnosoitu CTE, kun hän hirtti itsensä vankilassa 27-vuotiaana istuessaan elinkautista vuonna 2013 tapahtuneesta murhasta.

Lesslien perhe sanoi arvostavansa diagnoosia.

– Jopa keskellä musertavaa sydänsurua, löydämme lohtua CTE-tuloksista ja niiden antamasta selityksestä tähän tragediaan liittyvälle irrationaaliselle käytökselle, perheen lausunnossa sanotaan.

Adamsin perhe sanoi, että he eivät olleet yllättyneitä siitä, että hänellä oli sairaus, mutta olivat järkyttyneitä kuullessaan, kuinka vakava hänen tilansa oli.

– Kävimme läpi hänen jalkapallouransa potilastiedot. Tiedämme, että hän etsi epätoivoisesti apua NFL:stä, mutta hänen kaikki pyrkimyksensä evättiin, koska hän ei kyennyt muistamaan asioita ja hoitamaan näennäisen yksinkertaisia ​​tehtäviä, kuten matkustaa tuntien päähän lääkäreiden luo ja käymään läpi laajoja arviointeja.

Adamsin agentti kertoi aiemmin The Associated Pressille, että Adams ei osallistunut fyysisen ja mielenterveyden ohjelmiin, jotka ovat saatavilla entisille pelaajille NFL:n ja sen pelaajaliiton kautta.

32-vuotiaana menehtynyt Adams pelasi 78 NFL-ottelua kuudessa joukkueessa kuuden kauden aikana. Hän liittyi San Francisco 49ersiin vuonna 2010 seitsemännen varauskierroksen valintana South Carolina Statesta, ja vaikka hän oli harvoin avauskokoonpanossa, hän pelasi New England Patriotsissa, Seattle Seahawksissa, Oakland Raidersissa ja New York Jetsissä ennen uransa päättymistä.

Tulokaskaudellaan Adams kärsi vakavasta nilkkavammasta, eikä koskaan pelannut enää 49ersissä. Myöhemmin Raidersissa hän sai kaksi aivotärähdystä kolmen ottelun aikana vuonna 2012. Koska hän ei jäänyt eläkkeelle vuoteen 2014 mennessä, hän ei olisi ollut oikeutettu testaukseen osana laajaa sovittelua liigan ja sen entisten pelaajien välillä.

Yorkin piirikunnan tutkija Sabrina Gast kertoi tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Adamsin perhe kertoi tutkijoille, että hän valitti vammoistaan ​​johtuvaa sietämätöntä kipua ja hänellä oli muistiongelmia ja univaikeuksia.

Adamsin sisar kertoi USA Todaylle murhien jälkeen, että hänen veljensä “mielenterveys heikkeni nopeasti ja hirveän huonoksi” viime vuosina ja että perhe huomasi “erittäin huolestuttavia” mielisairauden merkkejä, mukaan lukien luonteen kiihtymisen ja henkilökohtaisen hygienian laiminlyönnin.

Gastin mukaan patologit löysivät Adamsin elimistöstä kuolinhetkellä myös amfetamiinia, jota varten Adamsilla oli resepti, ja tunnistamattoman huumekratomin.

Myöhemmin tutkijat löysivät Adamsin tavaroista valaehtoisten todistusten mukaan useita aseita, ammuksia ja “lukuisia muistikirjoja, joissa oli salaperäisiä kirjoituksia erilaisilla kuvioilla ja tunnuksilla”.

Yorkin piirikunnan sheriffi Kevin Tolson sanoi, että poliisi todennäköisesti päättäisi tutkimuksensa tutkittuaan kirjoituksen, jota hän kutsui “epäjohdonmukaiseksi”. Mutta hän korosti, että Adamsin CTE-diagnoosi ja muut tähän mennessä tehdyt havainnot eivät välttämättä anna ratkaisevaa selitystä Adamsin väitettyjen väkivaltaisten tekojen taustalle.

– Joskus saamme tietää miksi, joskus emme. Yksi henkilö tietää syyn ja hän on kuollut. Emme ehkä tiedä tässä elämässä, tällä planeetalla, mikä se syy oli, Tolson totesi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut