Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IS: Iranilainen huippupainonnostaja Amir Assadollahzadeh pakeni, koska pelkää henkensä puolesta

painonnosto
AOP

Ilta-Sanomien uutisen mukaan iranilainen 31-vuotias voimanostaja Amir Assadollahzadeh on hakenut turvapaikkaa Norjasta, sillä hän pelkää menettävänsä henkensä kotimaassaan.

Aiemmin tänä vuonna Amir Assadollahzadeh joutui vaikeuksiin Iranin painonnoston maajoukkueen kanssa, kun hän kieltäytyi osoittamasta kunniaa menehtyneelle armeijapäällikölle Qassem Suleimanille voimanostokilpailun jälkeen. Sen sijaan hän käytti puheenvuoronsa kiittääkseen terveydenhoitajia korona-ajan ponnisteluistaan.

Marraskuussa Assadollahzadeh matkusti Norjaan voimanoston MM-kilpailuihin, ja sai Iranista vaatimuksen hyvittää tekonsa pukemalla päälleen paidan, jossa komeilevat Suleimanin kasvot. Hän ei halunnut pukeutua sellaiseen, ja yritti lisäksi selittää maajoukkueen pomoille, etteivät kilpailusäännöt sallisi sellaisen paidan käyttämistä.

Assadollahzadeh alkoi saada viestejä, joissa hänen ja hänen perheensä uhattiin olevan vaikeuksissa, kun hän palaisi Iraniin.

– Olen aivan varma, että joutuisin vankilaan, kidutettavaksi tai mikä pahinta, teloitettavaksi, nostaja kertoi CNN:lle.

Norjan MM-kisoissa Assadollahzadeh karkasi joukkueensa hotellista keskellä yötä, sillä hän pelkäsi tulevansa kiinniotetuksi.

Assadollahzadeh myöhästyi bussista Osloon ja joutui juoksemaan läheiselle huoltoasemalle. Ahdistuksen vallassa oleva iranilainen pyysi työntekijää soittamaan hänelle taksin läheiseen kaupunkiin, josta hän pääsi jatkamaan matkaa. Yhdellä pysäkeistä hän heitti puhelimensa veteen, jotta sen jäljittäminen olisi mahdotonta.

Tietojen mukaan Assadollahzadeh kävi pakolaisleirillä Saksassa ennen kuin haki turvapaikkaa Norjasta.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut