Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Pikašakin MM-kisojen pukeutumiskoodi aiheutti kohun osallistujien keskuudessa

Maxime Vachier-Lagrave šakki Ranska

Pikašakin MM-kisojen aikana pelaajien on noudatettava useita vaatimuksia pukeutumiselleen. Useat huippupelaajat ovat jo reagoineet Kansainvälisen šakkiliiton FIDE:n älyttöminä pidettyihin sääntöihin.

Ennen pikašakin MM-kisoja pelaajille lähetettiin turnauksen pukukoodi. Useimmissa suurissa turnauksissa se on yleensä sama, mutta nyt jotkut pelaajat ovat saaneet tarpeekseen. Esimerkiksi villapaitaa ei saa käyttää. Säännöissä todetaan myös, että kaikkien vaatteiden tulee olla samanvärisiä.

– Se on täysin absurdia, ruotsalainen Pontus Carlsson manaa.

Maxime Vachier-Lagrave, yksi maailman parhaista šakinpelaajista, on toistuvasti arvostellut suurturnauksien pukukoodeja. Hän ihmettelee, mitä tekemistä pukeutumisella on šakin kanssa.

– Siinä ei ole järkeä. Kukaan pelaaja ei tunne oloaan mukavaksi puvussa. Lisäksi on määritelty, että sen tulee olla yksivärinen. Se on outoa, säännöt ovat liian tiukat, Vachier-Lagrave kommentoi.

– Šakinpelaajana ja šakin kannattajana haluan nähdä kisat. En välitä, jos joku ilmestyy alushousussa ja tossuissa. Mutta ehkä pitäisi olla ammattimaisuutta, yhdysvaltalainen Hikaru Nakamura kommentoi.

Pukeutumiskoodi nousi puheenaiheeksi pelaajakokouksessa jo ennen MM-turnauksen alkua. Pelaajille kerrottiin selvästi, että sen tulisi olla tummat housut ja tumma takki. Musta, sininen, harmaa, beige tai ruskea ovat sallittuja värejä ja niiden tulee olla yksivärisiä. Paidan tulee olla valkoinen, vaaleansininen, ruskea tai beige. Vaaleat värit eivät ole sallittuja.

Carlsson kertoi epäuskoisena saaneensa erikoisen selityksen pukeutumiskoodille.

– Sain erotuomarilta eräänlaisen selityksen, että vastustajaa voi häikäistä. Jos joku valittaa siitä, he saavat kestää. En ymmärrä, kuinka tietyt värit voidaan kieltää, Carlsson taivastelee.

Myös norjalainen Kristian Stuvik Holm naurahti vastaukselle.

– En ole kuullut sitä ennen. Jos tulet kimaltelevassa juhlapuvussa tai pukeutuneena diskopalloon, ymmärrän sen, Stuvik Holm päivitteli.

Tietojen mukaan MM-kisojen pelaajien kesken mielipiteet jakautuvat. Jotkut ihmiset ajattelevat pukeutumiskoodin olevan täysin kunnossa, ja heidän mielestään on mukavaa näyttää täydelliseltä MM-kisoissa.

– He haluavat todennäköisesti tietyn kuvan. Pukeutumiskoodi on hyvä, mutta ehkä puoltakaan kaikista vaatteista ei kielletä?, Carlsson pohtii.

– Kaikki näyttävät hyviltä, ​​mutta pikašakissa siitä tulee painajainen, jossa hihat kaatavat pelinappuloita ja niin edelleen, englantilainen David Howell toteaa.

Norjalainen Johan-Sebastian Christiansen kertoo ymmärtävänsä, jos joku on kyllästynyt aiheeseen.

– Ymmärrän sen, olisin kyllästynyt, jos olisin pelannut kaikki turnaukset puvuissa. Sitten ymmärrän, että se on ärsyttävää siellä täällä. Se on vaikea keskustelu, hän sanoo.

Useat pelaajat ovat jo rikkoneet sääntöjä. Puseron käyttö on jokseenkin yleistä, samoin monivärisen paidan. Rikkomuksista ilmoitetaan, ja niistä voidaan rangaista menemällä pelaajalta viisi prosenttia palkintorahoista. Jos sääntöjä rikotaan useaan otteeseen, lisätään lisäksi viisi prosenttia rikkomusta kohden.

Norjalainen Atle Grønn kertoo, että pukukoodi tulee Kansainvälisen šakkiliiton FIDE:n edelliseltä puheenjohtajalta.

– Jossain vaiheessa hän kyllästyi kehnosti pukeutuneiden šakinpelaajien esittelyyn, kun heidän luonaan vierailivat näkyvät vieraat, kuten valtionpäämiehet. Sitten päätettiin, että näissä MM-kisoissa pitäisi olla pukukoodit, Grønn selittää.

Vachier-Lagrave ei ymmärrä, miksi sääntöjen pitää olla niin tiukkoja. Hän ajattelee, että se on tapa tehdä itsestään houkutteleva sponsoreille, mutta ei usko, että se on oikea tapa edetä.

Puolan Varsovan MM-kisojen ensimmäisen päivän jälkeen hän lähetti sarkastisen Twitter-viestin kansainväliselle FIDE:lle.

– Olisi ollut tarkoituksenmukaisempaa olla pelaajien saatavilla, metallinpaljastimet pelihuoneen sisäänkäynnillä ja noudattaa aikataulua kuin käyttää kaikkia voimia vanhentuneen pukeutumiskoodin eteen, ranskalainen kirjoitti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut