Seuraa meitä:

Talviurheilu

Suomen mäkihyppymaajoukkueessa korona-ongelmia

Frederic Zoz valmentaja pukuteknikko Suomen mäkihyppymaajoukkue
AOP

Keski-Euroopan mäkiviikolla kilpailevassa Suomen mäkihyppymaajoukkueessa on todettu koronavirustartunta, Hiihtoliitto kertoo mäkimaajoukkueen Twitterissä. Samalla Hiihtoliitto

Suomen mäkihyppymaajoukkueen valmentaja ja pukuteknikko Frederic Zozilla todettiin korona-tartunta mäkiviikon testausprotokollan mukaisessa testissä. Zoz on eristetty muusta joukkueesta Saksan terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Hän ei kärsi korona-oireista pieniä flunssaoireita lukuun ottamatta, Suomen Hiihtoliitto Ry kertoo tiedotteessaan.

Keski-Euroopan mäkiviikon Oberstdordin keskiviikon avauskisaan selvisi molemmat karsinnassa mukana olleet suomalaiset.

Niko Kytösaho oli karsinnan 38:s hypättyään 112 metriä ja Antti Aalto 40:s hypättyään 113 metriä.

Korona-kohu huippumäkihyppääjän ympärillä jatkuu

Urheilun oikeusturvalautakunta on tehnyt päätöksen PCR-koronatesteihin liittyen. Sen mukaan suomalaisen mäkihyppääjän on maksettava itse Kansainvälinen hiihtoliiton FIS:n määräämä PCR-koronatesti. Se on pakollinen testi, jos urheilijaa ei ole rokotettu tai jos hän ei ole sairastanut korona-virusta. Tietojen mukaan urheilija kilpaili Suomessa Rukan maailmancupissa marraskuussa.

Hiihtoliitto maksaa kaikkien urheilijoiden PCR-testin ennen kisoihin saapumista. Se kuuluu kansainvälisen liiton vaatimuksiin. Toinen testi edellytetään siis niiltä urheilijoilta, jotka eivät ole rokotettuja tai eivät ole sairastaneet koronavirusta. Se tehdään 2-3 päivää ensimmäisen testin jälkeen.

Hiihtoliitto ei siis ole suostunut maksamaan tuota testiä. Urheilun oikeusturvalautakunta katsoi päätöksessään, että Hiihtoliiton ei tarvitse maksaa tuota testiä.

Urheilijan nimeä ei kerrota päätöksessä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu