Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Muut

HS: Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kritisoi liikuntatiloihin kohdistuvia korona-rajoituksia

Jan Vapaavuori puheenjohtaja Olympiakomitea
AOP

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoi Twitterissä keskiviikkona aamupäivällä, että liikuntatilojan kategorinen kiinnipistäminen ei ole suhteessa muiden korona-rajoitustoimien kanssa.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo viitanneensa erityisesti ravintolarajoitusten ja liikuntapaikkoja koskevien korona-rajoitusten väliseen suhteeseen.

– Huomasin keskustelupalstalla tästä käydyn keskustelun, että kumpi on tällä hetkellä hankalampaa: päivällä kaljan juonti baareissa vai liikuntapaikoissa käyminen. Suhde ei ole kansan oikeustajun mukainen, Vapaavuori sanoo.

Helsingissä sisäliikuntatilat ovat tällä hetkellä avoinna vuonna 2004 syntyneille ja nuoremmille sekä ammattiurheilulle ja lakisääteiselle kuntoutukselle.

Vapaavuori allekirjoittaa sen, että korona-viruksen omikron-muunnoksen takia tiukkojakin rajoitustoimia tarvitaan, jotta terveydenhuollon kantokyky kestää. Hän toivoisi silti hienosyisempiä rajoituksia ja tapauskohtaisempaa harkintaa.

– Peruslinja on selkeä ja osuu varmasti myös harrastuksiin. Kategorinen kaikki kiinni on vaikea ymmärtää. Se ei ole oikeasuhtaista eikä mielekästä, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori muistuttaa, että liikunnalla on myös terveyshyötyjä.

– Ei pitäisi tehdä sellaisia rajoituksia, joiden haitat ovat hyötyjä isommat.

Keskiviikkona rajoituksiin ottivat kantaa myös jääkiekon Liigan seurat, jotka vaativat tapahtuma-alan toimintaedellytysten turvaamista.

Kaikkien Liiga-seurojen toimitusjohtajien sekä Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen ja toimitusjohtajan Riku Kallioniemen allekirjoittamassa avoimessa kirjeessä sanotaan, että joillakin alueilla on yhä epäselvää, millaisia rajoituksia elinkeinonharjoittamiselle 30. joulukuuta lähtien on voimassa.

Kolme Liiga-seuraa on kertonut keskiviikon aikana, että ne pelaavat torstaina ilman yleisöä, koska Valtioneuvosto teki asetuksen, jonka mukaan korona-passia ei voi enää käyttää vaihtoehtona rajoituksille, jos niitä on alueella voimassa.

– Kuitenkin vain joitakin päiviä aiemmin hallituksen viesti oli, että THL:n matalan riskin tilaisuuksissa korona-passin käyttöä jatketaan. Tilanne on täysin kohtuuton, eivätkä nyt asetetut rajoitukset ole välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia kokonaisuutta silmällä pitäen, avoimessa kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä arvostellaan myös päätöksenteon sekavuutta.

– Nyt hallituksen ja viranomaisten sekavan päätöksenteon perusteella ollaan kuitenkin päätymässä tilanteeseen, jossa kaikki yleisötilaisuudet turvallisuustoimista ja areenan koosta riippumatta kielletään.

Lähde: Helsingin Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut