Seuraa meitä:

Peking 2022

Iivo Niskaselle olympiapronssia! – Perttu Hyvärinen täydensi loistavan suomalaispäivän

Iivo Niskanen ja Alexander Bolshunov
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisten ensimmäinen suomalaismitali näki päivänvalon, kun Iivo Niskanen hiihti hienosti 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa pronssille! Kisassa kaksoisvoiton otti venäläiset Alexander Bolshunov ja Denis Spitsov. Olympiakulta oli Bolshunovin ensimmäinen henkilökohtainen. Suomalaisen loistopäivän täydensi Perttu Hyvärisen sija seitsemän joukkoon.

Alexander Bolshunov juhli uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaa voittamalla miesten 30 kilometrin yhdistelmäkilpailun reilulla erolla ennen maanmiestään Denis Spitsovia. Kisassa hienosti kolmanneksi taisteli Suomen Iivo Niskanen. Mitali oli Niskasen uran toinen henkilökohtainen mitali olympialaisista.

Kisassa loistavan suomalaissuorituksen täydensi Perttu Hyvärinen, joka oli kisassa seitsemäs reilu kolme minuuttia kärjelle jääneenä. Kisaan kolmantena suomalaisena startannut Remi Lindholm oli kisassa 25. jääden lähes viisi minuuttia kärjelle. Kisan yksi suosikeista eli Norjan Johannes Kläbo jäi huimat yhdeksän minuuttia kärjelle.

Niskasen johdosta vapaan osuudelle

Ensimmäisellä 15 kilometrillä eli perinteisen osuudella Niskanen ja Bolshunov tekivät iskun 7,5 kilometrin kohdalla. Tähän iskuun ei kukaan pystynyt vastaamaan vaan varsinainen pääryhmä jäi noin puolen minuutin päähän kärjestä venäläishiihtäjä Spitsovin johdolla. Spitsovin kanssa samassa ryhmässä hiihtivät Pål Golberg ja Hans Christer Holund, jotka jäivät venäläisistä kymmenen sekunnin päähän ennen vaihtoa.

Bolshunov karkasi heti

Vapaan osuus lähti heti Bolshunovin hallinnassa liikkeelle. Ensimmäisen kilometrin aikana eroa oli jo yli kymmenen sekuntia suomalaiseen ja nopeaan tahtiin vahva vapaan hiihtäjä Spitsovkin oli ajanut Niskasen kiinni.

Niskasen hiihto vapaalla oli läpi 15 kilometrin kovaa taistelua, mutta missään vaiheessa takaa-ajavasta ryhmästä irti päässyt Holund ei eroa isommin kaventanut, joten suomalaisen pronssimitali tuli loppupeleissä hyvinkin selvällä erolla.

Tulokset

1 – Alexander Bolshunov 1.16.09,8
2 – Denis Spitsov +1.11,0
3 – Iivo Niskanen +2.00,2
4 – Hans Krister Holund +2.30,9
5 – Pål Golberg +2.52,5
6 – William Poromaa +2.53,9
7 – Perttu Hyvärinen +3.12,6
8 – Francesco De Fabiani +3.37,8
9 – Artem Maltsev +3.54,8
10 – Clement Parisse 3.57,2

25 – Remi Lindholm 5.39,6

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022