Seuraa meitä:

Tennis

Murtopallo.net: Emil Ruusuvuori loikkasi kertarysäyksellä aimo loikan ylöspäin ATP-rankingissa

Emil Ruusuvuori Australiassa.
AOP

Suomen tenniksen miesten ykkösnimi Emil Ruusuvuori huipensi hienon tennisviikkonsa nousemalla peräti 16 sijaa tenniksen miesten ATP-rankingissa.

Tuoreella tenniksen miesten maailmanlistalla 22-vuotias Emil Ruusuvuori on sijalla 71. Hänen uransa paras noteeraus on 66. Päättyneellä viikolla Ruusuvuori eteni Intian Punessa ATP-turnauksessa ensimmäistä kertaa loppuotteluun. Kokenut portugalilainen João Sousa oli kuitenkin suomalaisnuorukaista vahvempi ja vei ottelun nimiinsä kolmessa erässä.

– Aivan ensimmäisenä haluan onnitella Emiliä. Olen ollut vastaavassa tilanteessa joitain kertoja itsekin, joten tiedän, miten paha paikka tuo on. Jatka vain hyvän työn tekemistä, niin saat vielä paljon mahdollisuuksia turnausvoittoihin, Sousa kehui mestarin puheenvuorossaan Ruusuvuorta.

Ruusuvuori on näyttänyt alkukaudella olevansa valmis nousemaan yhä lähemmäs maailman kärkeä. Punen-turnaus vain vahvisti vaikutelmaa. Varsinainen voimannäyte oli finaalin toinen erä, jossa Emil nousi tilanteesta 1-4 erävoittoon 6-4.

– Elämä on rankkaa joskus, tämä on vaikea hetki. Vastustaja esitti uskomatonta taisteluhenkeä ja pelasi korkeatasoista tennistä. Toisessa erässä yritin kaikkeni ja onnistuinkin voittamaan sen. Näin meni tällä kertaa, toivottavasti mahdollisuuksia tulee vielä paljon.

– Toivottavasti pääsen tähän turnaukseen ensi vuonnakin, jotta voin yrittää ottaa sen puuttuneen askeleen. Täällä on hieno turnaus, ja pelaajista pidetään hyvää huolta. Hyvä viikko ja paljon hyviä matseja, suomalaispelaaja kertasi tunnelmiaan turnauksen loputtua.

Seuraavaksi tenniksen ATP-kiertueella Ruusuvuori pelaa kaksi turnausta Qatarin Dohassa. Maaliskuun alussa hän edustaa Suomea Davis Cupissa.

Harri Heliövaara komppasi Ruusuvuoren hienoa menestystä maailmanlistalla. Hän nousi uransa parhaaseen nelinpelisijoitukseen ottamalla sijan 57.

Lähde: Murtopallo.net

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis