Seuraa meitä:

Peking 2022

Yle: Suomen miesten mäkihypylle suuri takaisku Pekingissä! Kärkinimi ei pääse kisaamaan

Niko Kytösaho mäkihyppy
AOP

Mäkihyppääjä Niko Kytösaho ei pääse osallistumaan Pekingin talviolympialaisiin. Kytösaholla todettiin koronatartunta tammikuun lopulla, ja tiistaiaamuna testitulos on yhä positiivinen.

22-vuotias Niko Kytösaho on valtavan pettynyt tilanteeseensa.

– Ne kisat on nyt taputeltu minun osaltani. Aamulla heräsin ja katsoin testituloksen, joka oli positiivinen. Se oli siinä, Kytösaho kertoi Yle Urheilulle.

Kiinaan matkustavien olympiaurheilijoiden pitää antaa kaksi negatiivista PCR-korona-testinäytettä ennen lentoa. Viimeinen mahdollisuus matkustaa Pekingiin olisi ollut huomenna keskiviikkona.

Kytösahon oli määrä kilpailla jo viime lauantaina normaalimäen karsinnassa ja maanantaina joukkuemäen kilpailussa. Suurmäen karsinta olisi ollut ohjelmassa tulevana perjantaina.

Pekingin olympialaiset olisivat olleet Kytösaholle uran ensimmäiset.

– Näihin kisoihin on satsattu neljä vuotta, ja tämä on ollut päätavoite viime olympialaisista lähtien. Nyt sitten tälläisen jutun takia jäävät kisat väliin. Ei voi hirveän hyvät fiilikset olla, Kytösaho päätti.

Kytösaho antoi positiivisen testituloksen keskiviikkona 26. tammikuuta. Suomalaishyppääjän mukaan hänellä oli tuolloin pientä flunssaa, joka kesti muutaman päivän. Suomen Olympiakomitean mukaan Kytösaho oli jo viime lauantaina oireeton ja suorituskykyinen, ja hän oli pystynyt harjoittelemaan Lahdessa.

– Eniten harmittaa Nikon puolesta, kun nuori kaveri lataa tänne kaikkensa ja odottaa tällaista hetkeä. Mutta tilanne on tämä. Me voidaan sitä harmitella, mutta se ei auta meitä yhtään. Keskitytään siihen mihin pystytään, eli tulevaan, mäkimaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen totesi.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022