Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Pekingin olympialaisten taitoluistelukohu syvenee – Venäläistähteä epäillään dopingista

Kamila Valieva taitoluistelu Venäjä
AOP

Pekingin talviolympialaisissa nousi kohu, kun taitoluistelun joukkuekilpailun palkintoseremonia lykättiin ilman tarkemman syyn ilmoittamista hamaan tulevaisuuteen. Julkisuuteen on tihkunut kuitenkin tietoa doping-epäilyistä ja nyt brittilehti The Guardian on saanut selville lisää hurjia yksityiskohtia.

Brittilehti The Guardianin artikkelin mukaan Kansainvälinen olympiakomitea IOC on kieltäytynyt kommentoimasta, onko Pekingin 2022 doping-kiistan keskipisteenä ollut urheilija 15-vuotias venäläinen taitoluistelija Kamila Valieva. Naisen nimi on pyörinyt maailman medioissa useassa lähteessä

Lähteiden mukaan Valieva saattaa olla urheilija, jonka doping-testitulokset olivat positiivisia trimetatsidiinille, aineenvaihdunta-aineelle, joka auttaa estämään angiinakohtauksia. Positiiviselle testitulokselle ei ole annettu vahvistusta ja IOC:n ohella myös Venäjän olympiakomitea ja Kansainvälinen luisteluliitto ISU ovat kieltäytyneet vahvistamasta tai kiistämästä tapauksen tietoja.

Lähdetietojen mukaan dopig-positiivinen testi tapahtui useita viikkoja sitten, mikä herätti kysymyksiä siitä, miksi se paljastui vasta sen jälkeen, kun venäläiset voittivat taitoluistelun joukkuekilpailussa kultaa.

Tietojen mukaan Valievan tapausta käsitellään hätäistunnossa urheilun välimiesoikeudessa Pekingissä. Jos olettamus pitää paikkansa ja Valieva on antanut positiivisen doping-näytteen, Venäjä menettää kultansa ja Valievan olympiakisat päättyvät saman tien.

Valieva jatkoi harjoittelua Pekingissä torstaina, mutta ei puhunut medialle. Myöskään naisen joukkuetoverit ja joukkueen toimihenkilöt eivät suostuneet kommentoimaan tapausta.

Maailman antidoping-toimisto WADA:n entinen pääjohtaja David Howman kommentoi Guardianille tapausta. Hänen mukaansa trimetatsidiini toimii lisäämällä veren virtausta sydämeen ja rajoittamalla nopeita verenpaineen heilahteluja. Se on ollut WADA:n kiellettyjen aineiden luettelossa vuodesta 2014 lähtien.

– Se ei ole lääke, jonka ottaisit vahingossa, ei jotain, jota sinulle tavallisesti määrättäisiin, eikä jotain, jota odotat 15-vuotiaalle määrättävän, Howman kertoi.

Jatkotoimet vielä auki

WADA:n sääntöjen mukaan se ei ole velvollinen nimeämään alle 18-vuotiaita urheilijoita, jotka syyllistyvät doping-rikkomuksiin. Taitoluistelun joukkuekilpailun mitaliseremonia oli määrä pitää tiistai-iltana, mutta se viivästyi ja IOC kertoi, että se johtui lakikonsultaatiosta.

Kun IOC:n tiedottajalta Mark Adamsilta kysyttiin kohun tiedoista, hän sanoi, että olisi väärin kommentoida meneillään olevaa tapausta.

– En aio kommentoida kaikenlaisia ​​spekulaatioita, joita olen myös nähnyt. Meillä syntyi tilanne keskiviikkona lyhyellä varoitusajalla, jolla on oikeudellisia vaikutuksia. En aio kommentoida oikeustapausta, koska se ei olisi asianmukaista.

Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitean USOPC:n johtokunnan puheenjohtaja Susanne Lyons on varoittanut IOC:tä, että olympialaisten tulevaisuus riippuu siitä, pitävätkö he kiinni urheilun rehellisyydestä.

– Mielessäni on selvästi tänään se, että maailman urheilijoille on niin tärkeää, että tämän liikkeen arvoja vaalitaan, ja yksi tärkeimmistä arvoista on urheilun rehellisyys, Lyons painotti.

Lyons sanoi, että WADA:n sääntöjä ei pidä vain noudattaa, vaan että jos jokin menee pieleen, seuraamukset ovat tasapuolisia kaikkialla maailmassa ja että kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti.

– Olympia- ja paralympialiikkeiden koko uskottavuus heiluu reunalla sanoessamme, että todella uskomme ja elämme niiden arvojen mukaan, joita sanomme puolustavamme, hän lisäsi.

Lähde: The Guardian

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022