Seuraa meitä:

Peking 2022

Suomi pääsi loistamaan Pekingin torstaissa – Muina vahvoina maina Itävalta, Japani ja Kanada

Nathan Chen taitoluistelu USA
AOP

Luistelu- ja hiihtolajit hallitsivat Pekingin talviolympialaisten torstaipäivää. Mitaleja jaettiin yhteensä kahdeksassa lajissa.

Alppihiihto

Miesten alppiyhdistetyssä Itävallan Johannes Strolz nappasi vakuuttavan voiton ennen Norjan Aleksander Aamodt Kildeä, joka hävisi itävaltalaiselle 0,59 sekuntia, ja Kanadan James Crawfordia, joka hävisi Strolzille 0,68 sekuntia.

Maastohiihto

Naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa nähtiin huipputiukka loppukamppailu, kun Norjan Therese Johaug päihitti Suomen Kerttu Niskasen vaivaisella 0,4 sekunnilla. Suomen menestyksen kruunasi Krista Pärmäkoski pronssillaan. Eroa Johaugiin tuli 31,5 sekuntia.

Taitoluistelu

Miesten yksilökilpailussa Yhdysvaltain Nathan Chen oli suorastaan ylivoimainen napattuaan voiton 332,60 pisteellään. Hopeaa voittanut Japanin Yuma Kagiyama jäi 22,55 pisteen päähän ja pronssimitalisti, Japanin Shōma Uno, jäi 39,60 pisteen päähän.

Freeski

Sekajoukkuekilpailussa USA voitti kultaa 338,34 pisteellään. Toiseksi tuli Kiina, joka hävisi 14,12 pistettä, ja kolmanneksi tuli Kanada, joka hävisi naapurilleen 47,36 pistettä.

Kelkkailu

Joukkuekilpailussa Saksa vei kultaa uudella rataennätysajalla 3:03,406. Hopealle tuli Itävalta, joka hävisi Saksalle 0,080 sekuntia, kun taas Latvia otti pronssia häviten Saksalle 0,948 sekuntia.

Lumilautailu

Naisten halfpipessa USA:n Chloe Kim voitti kultaa 94,00 pisteellään. Hopeaa nappasi Espanjan Queralt Castellet, joka jäi 3,75 pisteen päähän. Pronssille ylsi Japanin Sena Tomita, joka jäi Kimistä 5,75 pisteen päähän.

Miesten lumilautakrossissa Itävallan Alessandro Hämmerle vei kultaa. Kanadan Éliot Grondin otti hopeaa ja Italian Omar Visintin pronssia.

Pikaluistelu

Naisten 5 000 metrin kilpailussa kultaa otti Hollannin Irene Schouten uudella olympiaennätysajalla 6:43,51. Toiseksi tuli Kanadan Isabelle Weidemann hävittyään hollantilaiselle 4,67 sekuntia. Pronssille luistellut Tšekin Martina Sáblíková jäi Schoutenista 6,58 sekunnin päähän.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022