Seuraa meitä:

Peking 2022

Spekulaatiot pitivät paikkansa – Venäjän taitoluistelutähti kärähti dopingista

Kamila Valieva taitoluistelu Venäjä
AOP

Pekingin olympialaisten taitoluistelussa ollaan nähty suurta hämmennystä, kun joukkuekisan palkintoseremoniaa on siirretty ainoana selityksenä lakikonsultaatio. Sittemmin julkisuuteen levisi tietoa doping-epäilyistä ja nyt Kansainvälinen testausjärjestö ITA vahvisti Venäjän Kamila Valievan doping-käryn.

Kansainvälinen testausjärjestö ITA:n tiedotteen mukaan 15-vuotiaan venäläistaitoluistelija Kamila Valievan doping-näyte kerättiin Venäjän antidopingviraston RUSADA:n testaus- ja tuloshallintaviranomaisen alaisuudessa 25.12.2021 vuoden 2022 Venäjän taitoluistelun mestaruuskilpailujen aikana Venäjän Pietarissa.

Kansainvälinen antidoping-toimisto WADA:n akkreditoima Tukholman-laboratorio ilmoitti, että näyte oli palauttanut haitallisen analyyttisen löydön määrittelemättömälle kielletylle aineelle trimetatsidiinille 8. helmikuuta 2022. Tämän jälkeen RUSADA määräsi urheilijan väliaikaiseen kilpailukieltoon välittömästi.

Vuoden 2022 talviolympialaisiin sovellettavien Kansainvälisen olympiakomitean IOC:b antidoping-sääntöjen artiklan 15 mukaisesti RUSADA:n päätös väliaikaisen kilpailukiellon määräämisestä kielsi automaattisesti urheilijaa osallistumasta kaikkiin lajeihin väliaikaisen kilpailukiellon aikana, mukaan lukien Pekingin talviolympialaiset 2022.

Koska RUSADA keräsi näytteen ennen Pekingin talviolympiakisoja, tämä tapaus ei ole IOC:n lainkäyttövallan alainen, eikä ITA siten hallinnoi sitä suoraan.

IOC:n antidoping-sääntöjen mukaisesti ITA ilmoitti välittömästi urheilijalle, että RUSADA:n hänelle määräämä väliaikainen kilpailukielto sitoo IOC:tä ja urheilijaa estetään kilpailemasta, harjoittelemasta, valmentamasta tai osallistumasta mihinkään muuhun toimintaan kilpailukiellon aikana.

Koska kyseessä ei ole IOC:n toimivaltaan kuuluva tapaus ja ottaen huomioon  Valievan suojellun henkilön asemansa hänen alle 16 vuoden iästään johtuen, ITA pidättäytyi julkistamasta tapausta ilmoituksen jälkeen suojellakseen urheilijan alaikäisenä henkilöllisyyttä ja varmistaa, että kaikki tarvittavat toimenpiteet hänen fyysisen ja henkisen turvaamiseksi voidaan toteuttaa.

Kaikki asianmukaiset oikeudelliset prosessit aloitettiin välittömästi.

Valieva riitautti väliaikaisen kilpailukiellon RUSADA:n antidoping-toimikunnalle 9.2.2022 ja kuuleminen pidettiin samana päivänä. RUSADA:n antidoping-toimikunta päätti illalla 9. helmikuuta 2022 kumota urheilijan väliaikaisen kilpailukiellon, jolloin hän voi jatkaa osallistumistaan ​​Pekingin talviolympialaisiin 2022.

Maailman antidoping-säännöstön mukaan WADA:lla, Kansainvälisellä luisteluliitolla ISU:lla, RUSADA:lla ja IOC:llä on oikeus valittaa väliaikaisen kilpailukiellon kumoamispäätöksestä Urheilun välimiesoikeuteen CAS:ään.

IOC on ilmoittanut käyttävänsä valitusoikeuttaan, eikä jää odottamaan RUSADA:n perusteltua päätöstä, koska päätös tarvitaan ennen seuraavaa kilpailua, johon urheilijan on määrä osallistua. Tämä kilpailu on naisten yksilökilpailu 15.2.

IOC:n olympialaisia ​​koskevan antidoping-ohjelman ITA:lle delegoinnin jälkeen ITA johtaa valituksen käsittelyä IOC:n puolesta CAS:ssä. RUSADA jatkaa aikanaan menettelyä ilmeisen antidoping-sääntörikkomuksen johdosta, mukaan lukien urheilijan oikeudesta pyytää B-näytteen analysointia.

ISU voi tehdä päätöksen Venäjän tuloksista Pekingin olympialaisten taitoluistelun joukkuekilpailussa vasta sen jälkeen, kun tapauksen kokonaisvaltainen päätös on tehty. Tällä hetkellä aloitettu menettely voi koskea vain väliaikaista kilpailukieltoa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022