Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Uudellamaalla katsomot täyttyvät jälleen!

Olympiastadion Helsinki
AOP

Korona-rajoitusten kourissa pitkään kärvistellyt urheilu saa viimein helpotusta monessa maakunnassa, kun aluehallintovirastot keventävät rajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen kokoontumisrajoitusten kumoamisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta maanantaina 14.2.2022 alkaen. Maanantaina 14.2. myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia kevennetään niin, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksiin voi ottaa enintään puolet tilan enimmäishenkilömäärästä.

Vastaava kevennys tulee voimaan jo huomenna 12.2. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion ja sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan rajoitusten jatkaminen pidempään ei ole tasaantuvassa epidemiatilanteessa välttämätöntä. Suosituksen mukaisesti aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoitukset maanantaista alkaen.

Myös Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla sairaalahoidon tarve on tasaantumassa. Sairaanhoitopiirien lausuntojen mukaan kokoontumisrajoituksia ei voida vielä kokonaan purkaa, mutta niitä voidaan nykyisen tilanteen valossa keventää.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 11.2.2022 tekemien päätösten mukaan jatkossa sisätiloissa järjestettävillä yleisötilaisuuksilla ei ole tiettyä henkilömäärärajaa, mutta yli 50 henkilön tilaisuuksissa voi olla enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman tilan kapasiteettiin nähden suhteellista henkilömäärää.

Ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ei ole tähänkään asti rajoitettu aluehallintoviraston päätöksellä.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella uusi päätös tulee voimaan heti huomisesta 12.2.2022 alkaen ja on voimassa 21.2.2022 asti. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen uusi päätös tulee voimaan sairaanhoitopiirin lausunnon mukaisesti maanantaina 14.2.2022. Päätös on voimassa 21.2.2022 asti.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksiin ei tehty muutoksia. 5.2.2022 voimaan tulleen päätöksen mukaan sisätiloissa voi järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä on määritellyt istumapaikat. Tilaisuuteen voi ottaa yleisöä enintään puolet enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Ylijohtaja Merja Ekqvist Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että nyt tehdyillä ratkaisuilla pyritään järkevään rajoitustenavaamistahtiin.

– Hallitulla rajoitusten keventämisellä ja purkamisella pyritään varmistamaan se, että tasaantuva epidemiatilanne ei heikkene äkillisesti, jolloin terveydenhuollon kantokyky voisi vaarantua vakavasti. Varaudumme edelleen tekemään uusia päätöksiä rajoitusten purkamiseksi nopealla aikataululla, jos rajoitukset eivät ole epidemiatilanteen valossa enää välttämättömiä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut