Seuraa meitä:

Peking 2022

Ei paineita viestinaiset – vain kulta kelpaa!

Kerttu Niskanen ja Therese Johaug naisten skiatlonissa.
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisten maastohiihtokilpailut jatkuvat lauantaina naisten 4×5 kilometrin viestillä. Viestissä hiihdetään tunnetusti kaksi ensimmäistä osuutta perinteisellä ja kaksi viimeistä osuutta vapaalla. Suomi lähtee suosikkina naisten viestiin, mutta saa kovan haasteen niin Venäjältä, Norjalta kuin Ruotsiltakin.

Naisten viesti käynnistyy lauantaina kello 9.30 Suomen aikaa Pekingissä ja naisten viestistä on odotettavissa todella mielenkiintoinen.

Suomalaisittain on nähty todella outo ratkaisu joukkueen hiihtojärjestyksen osalta, sillä maailman parasta perinteisen kuntoa esittäneet Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen hiihtävät vapaan osuudet, ja Anne Kyllönen sekä Johanna Matintalo hiihtävät perinteisen osuudet.

Norja on tehnyt mielenkiintoisia ratkaisuja myös omaan järjestykseen, kun Tiril Weng aloittaa ja Therese Johaug hiihtää toisen perinteisen osuuden. Marie Fossesholm ja Ranghild Haga ovat vapaalla viestinviejinä.

Ruotsi on ehkä Suomen kovin haastaja, sillä perinteisen osuuksilla nähdään olympiamitalin sprintistä voittanut Maja Dahlqvist sekä Ebba Andersson. Ensimmäisen vapaan osuuden hiihtää Frida Karlsson ja vapaan sprintissä ylivoimaiseen olympiavoittoon hiihtänyt Jonna Sundling ankkuroi Ruotsia.

Venäjältä on myös kova nippu mukana viestissä, kun perinteisellä hiihtävät kympilläkin onnistuneet Yulia Stupak ja kovan pronssitaistelun Pärmäkosken kanssa käynyt Natalia Nepryaeva. Tatiana Sorina ja Veronika Stepanova hiihtävät vapaan osuudet.

Näiden maiden takaa Saksa ja Yhdysvallat ovat myös onnistuessaan todella vaarallisia mitalitaistelun suhteen.

Perinteinen osuus ratkaisee kaiken

Suomen taktiikka on ennen kisaa ajateltuna todella outo. Joukkueessa on mukana neljä erinomaista perinteisen hiihtäjää, mutta naisten kympillä lähes olympiakultaa hiihtänyt Niskanen hiihtääkin vapaata.

Neljästä viestiin osallistuvasta suomalaisesta Niskanen ja Pärmäkoski ovat ehdottomasti parhaat vapaan menijät, mutta etenkin toisen näistä olisi lähtökohtaisesti odottanut olevan Kyllösen tilalla perinteisen osuudella. Jasmi Joensuu olisi todennäköisesti hyvänä vapaan hiihtäjänä ollut paras vaihtoehto kolmannelle osuudelle, mutta loppupeleissä valmentajat tietävät toimittajia paremmin nämä asiat.

Jokatapauksessa riski on iso ja mikäli naiset jäisivätkin mitaleiden ulkopuolelle, niin kyseenalaistajia on riittämiin.

Suomen mahdollisuudet viestikultaan ovat erinomaiset mikäli perinteisen osuuden jälkeen Suomi johtaa jopa pienellä erolla ja Niskanen sekä Pärmäkoski pääsevät parhaasta mahdollisesta tilanteesta hiihtämään vapaata. Mikäli Matintalo tulee vaihtoon esimerkiksi 20 sekuntia Ruotsin jälkeen, niin voi huoletta todeta, että peli on menetetty kullan osalta, sillä vastustajilla on suhteessa kovemmat vapaan hiihtotavan urheilijat ladulla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022