Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Iivo Niskasen hurja veto ei riittänyt – Venäjän olympiaurheilijat ylivoimaiseen voittoon

Venäjän hiihto viestijoukkue
AOP

Venäjän olympiaurheilijat ottivat ylivoimaisen voiton Pekingin 2022 talviolympialaisten miesten 4×10 kilometrin viestissä. Venäjä voitti kisan ennen toista suursuosikkia eli Norjaa. Suomen viesti meni päin prinkkalaa. Ainut valopilkku oli olympiavoittaja Iivo Niskasen hurja veto toisella osuudella.

Venäjän olympiaurheilijat ottivat ylivoimaisen voiton miesten 4×10 kilometrin viestissä. Venäjän joukkue voitti kisassa toiseksi tullutta Norjaa yli minuutin ja ero oli käytännössä muuttumaton ensimmäisen osuuden jälkeen, kun Alexei Chervotkin karkasi pääjoukolta ja päästi Alexander Bolshunovin tekemään omaa hiihtoaan kärjessä. Vapaan osuudella Denis Spitsov ja Sergei Ustiugov saivat tehdä tarvittavan sekä hiihdellä rauhassa maaliin.

Hopeasta Norja ja Ranska kävivät kovan taistelun. Lopulta sprinttimestari Johannes Kläbo karkasi Maurice Manificatilta ja otti Norjalle hopean. Kisassa selvällä erolla neljäs oli Ruotsi, joka jäi yli kaksi minuuttia kärjestä. Saksa oli kisassa viides ennen Suomea, joka jäi kuudenneksi ja hurjat 4.37 kärjestä.

Suomelta Ristomatti Hakola jäi heti avausosuudella lähes kaksi minuuttia kärjestä, mutta toisella osuudella kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen teki miehen työn ja otti pääryhmän kiinni hiihtäen kisassa toisena ollutta Norjaa 40 sekuntia kiinni. Perttu Hyvärinen tuli hiihtämään kolmatta ja samalla ensimmäistä vapaan osuutta, mutta alkoi jäädä pääryhmästä jo kahden kilometrin hiihdon jälkeen. Lopulta ero kakkoseen oli jo kaksi minuuttia ennen vaihtoa.

Ensi viikolla maastohiihdoissa on vuorossa perinteisen parisprintit sekä naisten 30 kilometrin hiihto vapaalla, kuten miestenkin 50 kilometriä vapaalla.

Tulokset

1 – Venäjän olympiaurheilijat 1.54,50
2 – Norja +1.07,2
3 – Ranska +1.16,4
4 – Ruotsi +2.09,7
5 – Saksa +2.55,8
6 – Suomi +4.37,9

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Peking 2022