Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Pekingin olympialaisissa puhkesi maskottikohu

Bing Dwen Dwen kisamaskotti Pekingin talviolympialaiset
AOP

Pekingin talviolympialaisissa on noussut suuri vastalauseiden myrsky, kun suosittu kisamaskottipanda Bing Dwen Dwen puhui yllättäen kesken lehdistötilaisuuden ja maskotin ulosanti ei vastannut lainkaan fanien ennalta asettamia mielikuvia.

Kiinalaismedia South China Morning Post kertoi artikkelissaan, kuinka Pekingin talviolympialaisten kisamaskottipanda Bing Dwen Dwen on noussut kisayleisön suuren suosioon yksinkertaisella ja suloisella ulkonäöllään. Bingin suosio lähti kuitenkin jyrkkään laskuun, kun hahmon esittäjä päätti esiintyä omilla kasvoillaan ja äänellään kesken mediatilaisuuden.

Välikohtaus tapahtui, kun freeskilaskija Yang Shuorui piti lehdistötilaisuutta ja Bingiksi pukeutunut toimittaja esitti kysymyksiä omalla äänellään ja lopulta riisui maskottipukunsa paljastaen kasvonsa.

Sosiaalisen median palvelussa Weibossa nousi samantien äläkkä toimittajan tempauksesta.

– On järkytys verrata Bingin kuvaa ääneen. Onneksi en ole vielä ostanut sitä, muuten en todellakaan kestä sitä, yksi kommentoijista täräytti.

– Ihmiset eivät halua tietää, että kun he halaavat Bingiä, he pitelevät kädessään outoa miestä, toinen kommentoija jatkoi.

CCTV-kanavan ohjelma poistettiin kanavan verkkosivuilta.

Maskoteilla on yleensä tiukat säännöt

Monet ihmiset viittasivat myös yhdysvaltalaisen Disney-yhtiön tiukkaan politiikkaan hahmoja esittävien näyttelijöiden suhteen sanoen, että jokaisen maskottiksi pukeutuneen näyttelijän, joka paljastaa todelliset kasvonsa julkisuudessa, katsotaan tehneen rikkomuksen.

Aihetunniste #BingDwenDwenstartstalking sensuroitiin nopeasti kiinalaisviranomaisten toimesta Weibossa. Toimittajan lähetystä arvostelevia viestejä on kuitenkin edelleen saatavilla, ja yhden niistä on jakanut yli 20 000 käyttäjää.

Moni fani on arvostellut myös Pekingin kisajärjestäjiä maskottifarssista. Pekingin järjestelykomitean BOCWOG:n virallinen tili vastasi sitten, että puhuva Bing oli väärennös.

Oman osansa soppaan tuo myös Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n vaatimus, että maskottien sukupuolta ei voida tunnistaa.

Mediatietojen mukaan sopimuksessa, jonka BOCWOG allekirjoitti Me and My Winter Games -olympia-animaatioelokuvan tuotantoryhmän kanssa, on lauseke, jonka mukaan Bingin ja Shuey Rhon Rhonin, vuoden 2022 Pekingin talviparalympialaisten virallinen maskotin, ei pitäisi puhua ja niiden tulee olla sukupuolineutraaleja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut