Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

AL: Suomalaistuomari sai mäkihypyn pukuhylkäyskohussa jopa tappouhkauksen: “Aseen kuva ja teksti: “Varo.””

Pekingin olympialaiset mäkihyppy
AOP

Lahtelainen Mika Jukkara on toiminut Pekingin olympialaisten mäkihyppykilpailuissa tuomariston jäsenenä. Hän muun muassa vastasi naisten mäkihypyn henkilökohtaisen kilpailun pukuhylkäyksistä. Nyt mies on saanut Aamulehden haastattelun mukaan jopa tappouhkauksia toiminnastaan.

Suomalaistuomari Mika Jukkara on ollut Pekingin mäkihyppypukukohun keskellä yhtenä merkittävänä osatekijänä. Naisten mäkihypyssä kohistiin pukujen tarkastamisesta, tarkemmin sanottuna hylkäämisestä. Naisten henkilökohtaisessa kilpailussa hylättiin yksi puku, mutta sekajoukkuekilpailussa hylättiin yhteensä viisi naishyppääjän pukua.

Neljä huippumaata Norja, Saksa, Itävalta ja Japani putosivat hylkäysten vuoksi mitaleilta. Himmeämmät mitalit Slovenian jälkeen menivät Venäjälle ja Kanadalle.

Tulosliuskoissa ja grafiikoissa pukutarkastajan nimen kohdalla lukee Jukkara. Jukkara kertoi Aamulehden haastattelussa saaneensa pukujen hylkäämisen vuoksi kasan törkypalautetta.

– Palautetta tuli todella paljon, pääasiassa Messengerissä. Enimmäkseen englanniksi ja niissä minua pidettiin ikävänä ihmisenä. Joukossa oli yksi tappouhkaus. Aseen kuva ja teksti: “Varo.”.

– En tiedä mistä palautetta tuli, mutta todennäköisesti niistä maista joiden pukuja hylättiin, Jukkara kertasi saamaansa törkyä.

Aamulehden mukaan Jukkara on törkypalautteeseen täysin syytön. Sekajoukkuekilpailun tulosliuskoissa ja grafiikoissa näkyy kilpailunjohtajana Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkihypyn lajijohtajan Sandro Pertilen ja Jukkaran nimet, mutta grafiikoiden rajallisuuden vuoksi dokumenteista puuttuu naisten mäen lajijohtajan Chika Yoshidan sekä naisten pukutarkastajan Aga Baczkowskan nimet.

Jukkara tarkasti kilpailussa vain miesten puvut. Hylätyt naisten puvut tarkasti Baczkowska.

– Tämä on ikävää, koska en ole ollut naisten pukujen kanssa missään tekemisissä, Jukkara sanoo.

Jukkara ei ole raportoinut saamastaan palautteesta kisaorganisaatiolle, mutta on maininnut siitä esimiehelleen Pertilelle.

– En koe oloani uhatuksi, mutta ikäväähän tämä on. Osan törkypalautteista deletoin lukematta.

– Jos tästä nyt mitään hyvää hakee, niin naisten mäkihyppy herättää ilmeisesti tunteita siinä missä miestenkin, Jukkara toteaa.

Lähde: Aamulehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Peking 2022