Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Peking 2022

Kultaa tulossa? – Parisprintit Pekingin olympialaisten tähtihetki keskiviikkona

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisten maastohiihtokisoissa on jäljellä enää kuninkuusmatkat ja parisprintit. Naisten 30 kilometrin vapaa ja miesten 50 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailut ovat luvassa viikonloppuna. Keskiviikkona on vuorossa suomalaisittain äärimmäisen mielenkiintoiset kilpailut, kun Pekingissä käydään perinteisellä tyylillä parisprintit.

Miesten puolella Suomen pari lähtee hallitsevana olympiavoittajana perinteisen parisprinttiin. Iivo Niskanen voitti uransa ensimmäisen olympiakullan Sotshin olympialaisten perinteisen parisprintissä yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Edellisissä olympialaisissa hiihdettiin vapaalla tyylillä ja silloin voiton vei Norja.

Miesten kilpailussa suurin voittajasuosikki on Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue, kun maata edustaa parisprintissä Alexander Terentev ja Alexander Bolshunov. Venäjän lisäksi kova maa on varmasti Ruotsi parilla Oscar Svensson ja William Poromaa.

Norja ja Suomi taistelevat myös mitaleista, sillä Norjalla on Erik Valnes sekä Johannes Kläbo, ja Suomella olympiavoittaja Niskanen sekä Joni Mäki, joka oli vapaan sprintissä neljäs. Mitalikamppailuun saattaa nousta myös Ranska, jolla perinteistä hiihtää Hugo Lapalus ja Richard Jouve. Edellä mainitun viiden maan ulkopuolelta mitalistit ovat jo hyvin epätodennäköisiä.

Kertulle ja Kristalle kultaa?

Naisten parisprintissä on suomalaisnaisilla paikka balsamoida kaikki entiset haavat ottamalla kultaa. Kerttu Niskanen jäi vain 0,4 sekunnin päähän Therese Johaugista perinteisen kympillä ja Krista Pärmäkoski voitti pronssia 0,1 sekunnin erolla ennen Natalia Neprjaevaa. Niskanen ja Pärmäkoski olivat parina myös Sotshissa, jolloin naiset olivat niukasti toisia.

Suomalaisille voi hyvillä mielin odottaa menestystä kisasta. Maasto sopii suomalaiskaksikolle erittäin hyvin, sillä kyseessä on pitkää nousua sisältävä sprinttirata. 33-vuotiaalle Kertulle tämä lienee viimeinen realistinen mahdollisuus voittaa olympiakultamitali.

Suomalaisten kovin haaste on Venäjän olympiaurheilijat. Julia Stupak ja Neprjaeva ovat kovia menijöitä perinteisellä sekä he kestävät myös kovaa vauhtia. Stupak teki naisten viestissä ensimmäisellä osuudella ison eron toisella tulevaan.

Vedonlyönnin kertoimissa Ruotsi on suurin suosikki parillaan Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist. Molemmat ruotsalaisnaiset ottivat mitalin ja Sundling kultaa vapaan sprintissä, mutta nyt tyylinä on perinteinen eikä tämä kaksikko ole niin kova kuin uskotaan.

Norja ja Saksa ovat kovimmat kanditaatit mitaleihin heti kärkitrion takana. Saksa voi olla jopa korkeammalla kuin Norja, sillä Katharina Hennig ja Katherine Sauerbrey näyttivät kovaa luonnetta naisten viestin perinteisen osuudella.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022