Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallin MM-sarjan kilpailukalenteri sai viimeisen silauksensa – Viimeisenä mukaan vanha tuttu

Ypres MM-ralli Belgia
AOP

Rallin MM-sarjan kauden 2022 kilpailukalenteri viimeisteltiin perjantaina Belgian MM-rallilla. Se peittosi viimeisessä valintavaiheessa Tšekin MM-rallin.

Belgian Ypres-ralli isännöi rallin MM-sarjaa toisella kaudella peräkkäin perjantaisen kisakalenterilisäyksensä jälkeen. Viime kaudella Belgiasta tuli 35. maa, joka on järjestänyt WRC-osakilpailun sen jälkeen, kun sarja alkoi vuonna 1973. Belgian MM-ralli ajetaan Ypresissä Luoteis-Flanderin alueella 18.-21. elokuuta ja se on MM-sarjan yhdeksäs osakilpailu.

Ypres-ralli järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1965 ja se tunnetaan yhtenä Euroopan kovimmista kilpailuista. Kapeat maalaistiet ovat täynnä tiukkoja risteyksiä ja kuivatusojien reunustamia ja ne varmistavat, ettei virheille ole tilaa.

WRC:n kaupalliset oikeudet omistavan WRC Promoterin toimitusjohtaja Jona Siebel iloitsi Belgian MM-rallin jatkosta.

– Belgia toi jotain aivan erilaista viime vuoden MM-ralliin johtuen sen hankalista erikoiskokeista ja nopeatempoisesta formaatista, mikä tarkoitti, että kenelläkään ei ollut juurikaan aikaa pysähtyä hengähtämään.

– Ypresin alue heittäytyy varauksetta ralliviikkoon. Erikoiskokeilla on kova surina, ja olemme varmoja, että se toistetaan itse kaupungissakin tällä kertaa, kun fanit pääsevät kauniiseen Grote Markt -huoltopuistoon.

Valinta Belgian ja Tšekin välillä ei ollut helppo

Kilpakalenterin viimeinen paikka päätettiin Belgian Ypres-rallin ja Tšekin Zlín-rallin välillä. Valinta ei ollut Siebelin mukaan helppo.

– Olimme erittäin vaikuttuneita Zlínin järjestelytiimin ammattitaidosta ja suunnitelmista.

– Ralli on edelleen FIA:n EM-rallin avaintapahtuma ja ovi on edelleen avoinna heidän WRC-tavoitteilleen. Odotamme innolla työskentelyä heidän kanssaan, Siebel vakuutti.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n WRC-kategorian manageri Andrew Wheatley yhtyi Belgian MM-rallin kehuihin.

– Belgian Ypres-ralli astui viime kaudella mukaan poikkeuksellisissa olosuhteissa ja onnistui toimittamaan vahvan ja innovatiivisen tapahtuman, joka esitteli Belgian rallin DNA:ta.

– Royal Automobile Club Belgium yhdessä paikallisen järjestäjän Club Superstagen kanssa osoitti sitoutumista ja ammattitaitoa järjestääkseen huippuluokan WRC-osakilpailun, ja olen iloinen, että tapahtuma palaa kalenteriin elokuussa. Belgian kaltaisessa rallimaassa tämä on positiivinen uutinen talleille, kilpailijoille ja faneille, Wheatley totesi.

Ralliärjestäjä Club Superstagen puheenjohtaja Alain Penasse iloitsee myös MM-rallin paluusta.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme tuoda FIA:n rallin MM-sarjan jälleen Ypresiin. Se on palkinto ponnisteluista, joita koko seura, kaikki vapaaehtoiset, kumppanimme ja paikalliset viranomaiset tekivät viime vuonna saadakseen ensimmäisestä painoksesta menestyksen.

Edit klo 21.43: Korjattiin otsikon kirjoitusvirhe.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli