Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

IL: Suomalaisasiantuntijan mielestä myös hiihtoväen pitäisi boikotoida Venäjää

Martti Jylhä hiihtoasiantuntija
AOP

Venäjä on myrskyn keskellä toiminnallaan Itä-Ukrainan separasistialueilla ja tunkeutumisellaan Ukrainan alueelle. Jalkapallon puolella vaaditaan jo Mestarien Liigan finaalin siirtämistä pois Pietarista ja nyt myös hiihtopiireissä puuhataan samanlaista peliliikettä.

Suomalainen hiihtoasiantuntija, Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksessa urheilijoiden edustajana toimiva Martti Jylhä kommentoi Iltalehden haastattelussa Venäjän tilannetta. Hiihdon maailmancupin finaalitapahtuma olisi tarkoitus järjestää Venäjän Tjumenissa 18.-20.3., eikä Jylhä katso aikeita positiivisesti. Mies on myös kysynyt FIS:n näkemystä asiaan.

– Kysyin, että mikä on heidän suhtautumisensa siihen, että finaalit järjestetään tässä poliittisessa tilanteessa Venäjällä.

Jylhä on keskustellut urheilijoiden kanssa tilanteesta ja kuulostellut mielipiteitä.

– Sellaista viestiä sieltä on tullut, että he ovat samoilla linjoilla siinä, ettei tässä tilanteessa ole oikein järjestää kilpailuja Venäjällä. Otanta on kuitenkin pieni, sillä maita on paljon eikä lähellekään kaikilta ole tullut vastausta.

– Mutta sanotaan näin, etten ole yksin huoleni ja mielipiteeni kanssa, Jylhä painottaa.

Päätöksiä pitäisi tulla kuitenkin pikaisesti, koska finaalitapahtuman alkuun on alle kuukausi.

– Päätöksen pitää tulla mahdollisimman nopeasti. Matkajärjestelyt joukkueilla ovat jo käynnissä. Mitä enemmän viivytellään, sen hankalammaksi siirtäminen tulee, Jylhä toteaa.

Monesti puhutaan siitä, että urheilua ja politiikkaa ei pitäisi sotkea toisiinsa. Jylhän mukaan urheiluyhteisöllä on kuitenkin myös oma yhteiskunnallinen vastuunsa.

– Sillä on väliä, millaisen kuvan järjestäjänä annamme. Sitä sanotaan, ettei urheilua ja politiikkaa pitäisi sekoittaa, mutta kun kilpailuja myönnetään paikkaan X, niin ei siltä voi välttyä. Siinä on aina mukana politiikkaa.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu