Seuraa meitä:

Formula 1

F1-huippukuski laukoi kovia kommentteja virkailijoista: “Meidän on varmistettava, että saamme puolueettomia virkailijoita”

Lewis Hamilton F1 Unkarin GP
AOP

Uusi Formula 1 -kausi on vasta aluillaan, mutta keskustelu kauden 2021 loppuratkaisusta ja sen jälkimainingeista jatkuu edelleen. Nyt englantilainen F1-mestari Lewis Hamilton on esittänyt kovia syytöksiä F1-toimitsijoiden puolueellisuudesta.

Mercedeksen Formula 1 -tallin tähtikuljettaja Lewis Hamilton totesi brittilehti The Sunin haastattelussa, että hänen mielestään F1-virkailijoiden puolueettomuudessa on toivomisen varaa.

– Meidän on varmistettava, että saamme puolueettomia virkailijoita. Mielestäni ihmisiä, joilla ei ole ennakkoasenteita ja jotka ovat erittäin keskeisiä päätöksenteossa.

– Jotkut kuljettajista ovat erittäin, erittäin hyviä ystäviä tiettyjen henkilöiden kanssa, jotkut matkustavat tiettyjen henkilöiden kanssa ja yleensä pitävät joistakin heistä enemmän, 37-vuotias englantilainen vihjaili.

Hamiltonin kauna kantaa juurensa kauden 2021 loppuhuipennukseen, jossa mies hävisi Red Bullin Max Verstappenille erittäin kiistanalaisella tavalla sen jälkeen, kun kilpailunjohtaja Michael Masiin oli vaikutettu Red Bullin tallijohdon toimesta.

Tallipomot eivät yhdy Hamiltonin näkemykseen

Red Bullin tallipomo Christian Horner kiistää Hamiltonin tiedot kuljettajien matkustamisesta kilpailuihin ja sieltä pois virkailijoiden kanssa.

– En usko, että kyseessä on tarkoitettu ennakkoasenne, en ole tietoinen yhdestäkään virkailijasta, joka matkustaisi kuljettajien kanssa kilpailuihin.

Horner sen sijaan painottaa, että F1 hakee uudistuksia tuomarointiinsa.

– Meillä on uusi puheenjohtaja, joka haluaa vahvistaa rakennetta ja tuoda videotuomari VAR:n vastineen sarjaan, mikä on varmasti huipputallien käytettävissä.

– En todellakaan usko, että virkailijat olisivat olleet puolueellisia viime kausien aikana, Horner painottaa.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff yhtyi Hornerin mielipiteeseen.

– Luulen, että tarvitsemme ammattitaitoa virkailijahuoneessa.

– Rehellisesti sanottuna en usko, että kyseessä on tietoinen ennakkoasenne. Siellä on älykkäitä ihmisiä, mutta tärkeintä on, puhummeko kilpailun suunnasta, tuesta, jota he saavat takaisin tukikohdassa vai virkailijoista. Standardit täytyy asettaa.

Wolff uskoo F1:n kykyyn uudistua.

– Tämän me ansaitsemme ja tätä kaikki odottavat. Uskon, että meillä on erittäin hyviä ihmisiä, joiden varaan voimme rakentaa.

Wolffkin myöntää, että parannettavaa kuitenkin on.

– Tärkein asia – ja olemme kaikki puhuneet siitä viime vuonna – oli epäjohdonmukaisuus. Sääntöjen tulkinnalle ei pitäisi jäädä paljon tilaa.

– Ei saisi olla paljon sallivuutta sen mukaan, mikä mahdollinen lopputulos voisi olla, mutta säännöt ovat sääntöjä, itävaltalainen toteaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1