Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Venäjä suurissa vaikeuksissa Formula 1:ssä – Useat lähtöpassit joko jaettu tai tulossa

Nikita Mazepin Mick Schumacher Haas F1
AOP

Ukrainaan hyökännyttä Venäjää höykytetään monelta taholta myös urheilussa. Perjantaina Formula 1 liittyi rankaisijoiden joukkoon.

Perjantaina pitämässään kokouksessa Formula 1 -sarja ja sen tallijohtajat päättivät, että kauden 2022 Venäjän GP jätetään ajamatta vastauksena Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainassa. Sotšin GP oli määrä ajaa syyskuussa.

– Kansainvälisen autoliiton FIA:n F1-MM-sarja vierailee maissa kaikkialla maailmassa ja sillä on positiivinen visio yhdistää ihmisiä ja tuoda kansat yhteen.

F1 tuomitsi Venäjän sotatoimet yksiselitteisesti.

– Seuraamme Ukrainan kehitystä surullisena ja järkyttyneenä ja toivomme nopeaa ja rauhanomaista ratkaisua nykyiseen tilanteeseen.

Päätös oli tästä syystä selvä.

– Torstai-iltana F1, FIA ja tallit keskustelivat lajimme asemasta, ja johtopäätös on, mukaan lukien kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien näkemys, että Venäjän GP:n järjestäminen on mahdotonta nykyisissä olosuhteissa.

Myös Haas-talli antamassa lähtöpasseja venäläisilleen

F1-kauden 2021 surkeimpiin ilmestyksiin kuului Haasin venäläiskuski Nikita Mazepin. Venäläinen oli sarjan kiistatta surkein kuljettaja ja jäi kuljettajien MM-taistossa tiukasti hännille. Kaiken kukkuraksi Haaskin on reagoinut Venäjän aggressioihin ja muun muassa riisui merkittävän sponsorinsa Uralkalin mainokset autoistaan. Uralkalin omistaja Dmitri Mazepin on myös Nikitan isä.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner myönsi, että Mazepinien ja Uralkalin tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Se on ratkaistava. Kaikki ei riipu meistä täällä, sillä mitä tapahtuukin, hallitukset ovat mukana.

– Meidän on katsottava, miten Ukrainan tilanne kehittyy, italialainen totesi.

Dmitri kuuluu venäläisiin oligarkkeihin ja on muun muassa presidentti Vladimir Putinin lähipiirissä. Isä-Mazepin ja Putin tapasivat viimeksi tammikuussa liiketoiminta-asioissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1