Seuraa meitä:

Kamppailulajit

IL: Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä nyrkkeilijöistä on menehtynyt

nyrkkeily
AOP

Suomen nyrkkeilypiirejä kohtasi suuri suru kuluvan viikon maanantaina, kun kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin suomalaisnyrkkeilijöihin kuulunut Yrjö Sikiö menehtyi.

Nyrkkeilysuuruus Yrjö Sikiö kuoli Jyväskylässä 28. helmikuuta. Hän olisi täyttänyt 2. toukokuuta 87 vuotta. Sikiön kuoleman vahvisti Iltalehden artikkelissa hänen tyttärentyttärensä Emmi Järvinen.

–  Sairauksia oli, mutta hän mietti vielä kuukausi sitten nyrkkeilysalille lähtemistä. Kesällä hänen oli tarkoitus saattaa minut häissäni alttarille, mutta nyt minä joudun saattamaan hänet viimeiselle matkalle, Järvinen kertoo.

Sikiö vaikutti pitkään Jyväskylän Työväen Nyrkkeilijöissä JTN:ssä sekä kilpailijana että valmentajana. Mies saavutti menestystä kansallisissa nyrkkeilykisoissa. Hänelle kertyi useita mitalisijoja 1960-luvulla. Vuonna 1965 Sikiö voitti SM-kultaa 71-kiloisten sarjassa. Useista sadoista kilpailuotteluista Sikiö hävisi vain muutamia kymmeniä.

Sikiö oli Suomen menestyneimpiin nyrkkeilijöihin kuuluneen Tarmo Uusivirran valmentaja. Uusivirta oli keskiraskaan sarjan Euroopan mestari ja saavutti MM-hopeaa vuosina 1978 ja 1982. Hän kuoli vuonna 1999. Sikiö tunnettiin myös JTN:n junioritoiminnan suurena kehittäjänä.

Sikiön kuolema huomioitiin myös Veteraaninyrkkeilijät Ry:n Facebook-sivuilla. Kuolinuutinen keräsi runsaslukuisen huomion ja sai muun muassa 77 kommenttia ja 132 reaktiota.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Kamppailulajit