Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

Kaikki venäläisurheilijatkaan eivät tue maan sotaa – 44 lajinsa huippua julkaisi avoimen vastalauseen

Jan Nepomnjaštši šakki Venäjä
AOP

Edes kaikki huippu-urheilijat eivät tue Venäjällä maan sotaa Ukrainassa. 44 venäläistä huippušakinpelaajaa julkaisi avoimen kirjeen Venäjän presidentille Vladimir Putinille, jossa ilmaistiin jyrkkä vastustus Ukrainan sotaa vastaan ja solidaarisuutta Ukrainan kansalle.

Kirjeen allekirjoittajista löytyy monta nimeä venäläisen šakin huipulta, muun muassa MM-tittelin haastaja Jan Nepomnjaštši, naisten maailmanmestari Aleksandra Kostenjuk ja kahdeksankertainen šakin Venäjän-mestari Pjotr Svidler.

Listalta loistaa poissaolollaan myös muutama huippunimi, joista osa ei ehtinyt mukaan sen allekirjoitukseen. Sen sijaan esimerkiksi Sergei Karjakin ja Anatoli Karpov ovat puhuneet Venäjän sotatoimien puolesta ja Karpov Venäjän duuman jäsenenä on ollut mukana aktiivisesti päättämässä Venäjän sotatoimista.

“Jaamme ukrainalaisten kollegojemme tuskan ja vaadimme rauhaa”

Šakinpelaajien kirjeen sisältö on tiukkaa luettavaa. Se ei jätä arvailulle varaa allekirjoittajien sotanäkemysten suhteen.

– Vastustamme kaikkia sotilaallisia toimia Ukrainan alueella ja vaadimme välitöntä tulitaukoa ja konfliktin rauhanomaista päätöstä dialogin ja diplomaattisten neuvottelujen kautta. Meille on sietämättömän tuskallista nähdä näinä päivinä tapahtuva katastrofi kansamme kanssa.

Kyse ei ole kirjeen mukaan isänmaallisuuden puutteesta, päinvastoin.

– Olemme pelanneet Venäjälle yksilökilpailuissa ja, mikä on erityinen kunnia, joukkuekilpailuissa. Olemme varmoja, että šakin ja urheilun tulee yhdistää ihmisiä. Maamme on tehnyt parhaansa järjestääkseen laadukkaimmat ja arvostetuimmat kansainväliset tapahtumat myös pandemian huippuaikoina.

Venäjän pitäisi allekirjoittajien mukaan kantaa vastuu teoistaan.

– Šakki opettaa olemaan vastuussa teoistaan; jokainen liike on merkityksellinen ja virhe voi viedä sinut kohtalokkaaseen pisteeseen, josta ei ole paluuta. Tämä oli ennen urheilua, mutta nyt ihmishenget, ihmisoikeudet ja vapaudet, ihmisarvo, maidemme nykyisyys ja tulevaisuus ovat vaakalaudalla.

– Näinä traagisina päivinä ajattelemme kaikkia ihmisiä, jotka ovat joutuneet tämän pelottavan konfliktin keskelle. Jaamme ukrainalaisten kollegojemme tuskan ja vaadimme rauhaa, kirjeessä painotettiin.

Allekirjoittajat ylistävät myös ukrainalaisia pelitovereitaan.

– Ukrainan šakkijoukkue on hallitseva Euroopan joukkuemestari ja yksi maailman vahvimmista joukkueista, kuten meidänkin joukkueemme. Olemme pelanneet kymmeniä otteluita ja satoja pelejä. Meille reilu kilpailu on aina ollut politiikan yläpuolella, ja ukrainalaiset jakavat tämän tunteen. Pyydämme teitä säilyttämään mahdollisuuden molempien maiden joukkueiden, pelaajien ja ihmisten keskinäiseen kunnioitukseen.

– Tuemme rauhaa. Lopettakaa sota, kirje päättyy.

Avoimen kirjeen allekirjoittajat

GM Jan Nepomnjaštši
GM Aleksandra Kostenjuk
GM Daniil Dubov
GM Peter Svidler
GM Andrei Jesipenko
GM Maxim Matlakov
GM Kirill Alekseenko
GM Aleksander Motilev
GM Mihail Kobalia
GM Jevgeni Najer
GM Pavel Tregubov
GM Anton Demchenko
GM Aleksandr Halifman
GM Valentina Gunina
IM Polina Šuvalova
IM Alina Kašlinskaia
GM Igor Lisij
GM Dmitri Kriakvin
GM Vladimir Barski
Mark Glukhovski
IM Maksim Notkin
GM Maksim Chigaev
FM Anastasia Chigaeva
GM Olga Badelka
GM Pavel Ponkratov
GM Aleksandr Šimanov
GM Igor Berdichvski
GM Ivan Rozum
GM Ildar Khairullin
GM Artur Gabrielian
GM Nikita Petrov
GM Jevgeni Gleizerov
FM Artem Odegov
IM Konstantin Mesropov
WIM Svetlana Eršova
IM Jevgeni Egorov
GM Daniil Juffa
Anna Volkova
WFM Eteri Kublashvili
Jana Sidorchuk
WGM Anna Burtasova
Denis Grigorjev
CM Ilja Gorodetski
Oleg Pervakov

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Uncategorized