Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Kiina esitteli jälleen synkkiä sensuuripuoliaan – Edes paralympialaiset eivät saaneet olla rauhassa

Andrew Parsons puheenjohtaja Kansainvälinen paralympiakomitea IPC

Kiinan valtiollinen sensuurikoneisto näytti mahtiaan Pekingin talviparalympialaisten avajaisissa, kun Kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n puheenjohtajan avajaispuheen äänentoisto katkaistiin kesken TV-lähetyksen.

Kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n puheenjohtaja Andrew Parsons oli perjantaina pitämässä perinteistä avajaispuhetta Pekingin vuoden 2022 talviparalympialaisten avajaisissa.

Kesken puheen Parsonsin ääni kuitenkin katosi TV-lähetyksestä. Kiinalaisurheilun asiantuntija, toimittaja Mark Dreyer, kommentoi tempausta Twitter-tilillään tiukkaan sävyyn.

– IPC:n puheenjohtaja Parsons näytti kiinalaisille katsojille ja kuuntelijoille siltä, että hänellä oli mikrofoniongelma paralympialaisten avajaisseremoniassa tänä iltana. Mutta itse asiassa hänen puheensa siitä, kuinka hän oli “kauhuissaan siitä, mitä maailmassa tapahtuu juuri nyt”, sensuroitiin Kiinassa, Dreyer paljasti.

Parsonsin puhe julkaistiin paralympialaisten nettisivuilla kokonaisuudessaan. Mies oli pääsemässä puheessaan juuri Venäjän Ukraina-hyökkäystä arvostelevaan puheensa kohtaan, jota Venäjää tukeva Kiina ei voinut sietää.

– Tänä iltana haluan aloittaa rauhan sanomalla. Organisaation, jonka ytimessä on osallistaminen ja jossa monimuotoisuutta juhlitaan ja erilaisuutta otetaan vastaan, johtajana olen kauhuissani siitä, mitä maailmassa tapahtuu juuri nyt. 2000-luku on vuoropuhelun ja diplomatian aikaa, ei sodan ja vihan aikaa, kiinalaisviranomaisia raivostuttanut puheen osa alkoi.

Perjantaina Kiina levitti muutenkin sensuurinsa varjoa urheilumaailman ylle estämällä Englannin Valioliigan TV-lähetykset koko maassa vastalauseena Valioliigan Ukraina-kannanotoille.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022