Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Suomella huikeaa menestystä Pekingin paralympialaisissa – Dominoiva kulta ja historiallinen hopea

Matti Suur-Hamari lumilautakrossi Pekingin talviparalympialaiset 2022
AOP

Suomen Pekingin talviparalympialaismaanantai sisälsi kaksi huikeaa menestystarinaa. Matti Suur-Hamari ja Santeri Kiiveri toivat lumilautailussa ja alppihiihdossa Suomeen olympiamitalit.

Matti Suur-Hamari voitti jo edellisissä talviparalympialaisissa, vuonna 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa, olympiakultaa lumilautakrossin LL2-luokassa. Toiseksi tuli Yhdysvaltain Garrett Geros ja pronssille laski Australian Ben Tudhope. Suur-Hamarin suorituksen ylivoimaisuutta kuvasi hyvin se, että 35-vuotias laskija oli jokaisella kierroksella nopein kilpailija.

Suur-Hamari nieleskeli kyyneliä Ylen haastattelussa kilpailun jälkeen.

– Kyllä sen näkee naamastani, mitä tämä merkitsee. Ei tarvitse paljon kuvailla. Mutta kuten ihmiset tietävät, pari viime vuotta ovat aika hankalia ja ollaan tehty. Sori!, mies kyynelehti tunteikkaana.

– Nämä kaksi paralympiakultaa eroavat selkeästi toisistaan. Ensimmäinen tuli pitkän menestysjakson putkeksi, nyt tätä ennen viimeiset neljä vuotta ovat olleet aika kovaa työtä. Välillä on ollut tosi raskastakin, mutta kun on vain osannut uskoa itseensä.

21-vuotias Santeri Kiiveri oli maanantain toinen suomalaissankari. Kiiveri saavutti hopeaa miesten superalppiyhdistetyssä. Paralympiakultaa nappasi Ranskan Arthur Bauchet. Pronssia otti Uuden-Seelannin Adam Hall.

Kiiveri oli mitalistaan ikionnellinen. Mies hehkutti Ylen haastattelussa olleensa itsevarma menestyksensä suhteen jo ennen kisaa.

– Sanoin jo eilen haastattelussa, että tänään juhlitaan, niin itseluottamus oli korkealla. Aamulla tuli todella hyvä onnistuminen, vaikka itse aluksi ajattelin ja sanoin, ettei se ollut paras. On onnellinen olo, nyt ollaan saatu se, mitä ollaan lähdetty hakemaan.

Kisaolosuhteet olivat kaukana optimaalisesta kuluneella radalla. Se ei lannistanut Kiiveriä.

– Suksien vaihto ei sujunut kovin hyvin, kuvittelin, että se on vaan hänessä, kun kerran vetää. Lämpöinen baana olikin sitten aika surkeassa kunnossa ja alastulo aika suolapintaa. Tässä pitää vaan kiittää isää tuolla huoltokopissa, että saatiin välineet kuntoon ja viimeisen päälle.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022