Seuraa meitä:

Talviurheilu

Tunnetuilta venäläisiltä taitoluisteluihmisiltä käsittämättömiä Ukrainan-sotakommentteja: “Lopeta rasismi! Lopeta kansanmurha! Lopeta fasismi!”

Jevgeni Pljuštšenko entinen taitoluistelija Venäjä
AOP

Suurin osa maailman urheiluväestä ja jopa osa venäläisistä urheilijoista on kääntynyt Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa vastaan. Nyt kaksi tunnettua venäläistä taitoluistelunimeä on puolestaan asettunut puolustamaan sotaa.

Pekingin talviolympialaisissa doping-skandaalissa ryvettyneen Kamila Valijevan koreografina tunnettu Aleksei Železniakov puolusti Ukrainan-sotaa Instagram-tilillään. Asiasta kertoi venäläinen uutissivusto Sport.ru.

– No, kaverit, olemme kolmannen maailmansodan partaalla. Unohditteko, kuinka juutalaiset levitettiin mätänemään viime vuosisadan 30-luvulla. Mitä tekemistä lapsilla on sen kanssa? Miten urheilu ja taide liittyyvät siihen? Mitä tekemistä kansallisuudella on sen kanssa?

Železniakovin mukaan venäläisiä vainotaan Ukrainassa ja muualla maailmassa.

– Ihmiset monista maista kirjoittavat minulle. Nyt, jos olet venäläinen tai sinulla on sellaiset juuret, olet friikki ja hylkiö. Mitä sinä teet, et saanut tarpeeksi 80 vuotta sitten, oletko unohtanut?!

– Veressä ei ole eroa, ero on pestyissä, mätänevissä aivoissasi. Olen pahoillani, etten ole suvaitsevainen, koreografi mesosi.

Venäjän kaikkien aikojen menestyneimpiin taitoluistelijoihin kuuliva Jevgeni Pljuštšenko puolestaan käski kaikkia venäläisiä olemaan ylpeitä venäläisyydestään.

– Olen venäläinen! Olen ylpeä siitä, että olen VENÄLÄINEN! Synnyin suuressa Venäjässä, Habarovskin alueella. Asuin pitkään Volgograd-Stalingradissa. Edustin Pietaria urheilussa, nyt asun ja työskentelen Moskovan alueella.

– Neljä olympiamitalia neljissä olympialaisissa toin kotimaahamme – Venäjälle! Venäläiset, menkää pää pystyssä kaikkialle maailmaan, älkää olko ujoja, vaan olkaa ylpeitä siitä, että olette venäläisiä! Lopeta rasismi! Lopeta kansanmurha! Lopeta fasismi!, Pljuštšenko painotti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu