Seuraa meitä:

Kamppailulajit

Myös Kansainvälinen vapaaotteluliitto julkaisi sanktiota Ukrainan-sotaan liittyen – Päätöksessä kuitenkin suuri aukko

nyrkkeily
AOP

Kansainvälinen vapaaotteluliitto GAMMA on viimeisin lajiliitto, joka on määrännyt ankarat sanktiot venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille.

Kansainvälinen vapaaotteluliitto GAMMA julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se tuomitsi suorasanaisesti Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan.

– GAMMA on globaali yhteisö, jossa yhdistyy vapaaottelun ja urheilijoiden parhaimmisto. Ukrainan jatkuva ja lisääntyvä väkivalta on jyrkässä kontrastissa arvojemme ja uskomustemme suhteen. Tuomitsemme voimakkaasti hyökkäyksen ja pysymme sitoutumaan solidaarisuuteen Ukrainan kansan kanssa.

Aiemmin monet kansainväliset urheilujärjestöt ovat tehneet päätöksen kieltää Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden kilpailu tapahtumissaan. GAMMA kertoi tiedotteessaan, että sen järjestämät vapaaottelun MM-kilpailut ovat alle kolme viikon päässä. Vaikea päätös oli silti tehtävä.

– Olemme kuulleet jäseniämme ja ryhtyneet vaikeaan päätökseen kieltää kaikki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat Hollannin Amsterdamissa järjestettävissä MM-kisoissa. Päätös on myös Kansainvälisen olympiakomitean  IOC:n viimeaikaisten suositusten mukainen.

GAMMA totesi myös tiedotteessaan, että tilanne on valitettava, mutta toimenpide oli välttämätön. Venäjälle ja Valko-Venäjälle jätetään kuitenkin takaportti vielä tulevaisuuteen.

– Venäjän ja Valko-Venäjän liitot pysyvät aktiivisina GAMMA:n jäseninä. Liittojen urheilijoiden ottelukieltoja tarkastellaan etukäteen tulevissa GAMMA-tapahtumissa.

Ottelukielto ei ole aukoton

GAMMA:n päätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, että maailman parhaat venäläiset ja valkovenäläiset vapaaottelijat eivät saisi enää kilpailla ollenkaan. Esimerkiksi vapaaottelun suurorganisaatio UFC ei ole GAMMA:n alainen toimija, joten päätös ei koske lajin huipulla olevia nimiä.

UFC ei ole tiedottanut sulkevansa omia urheilijoitaan ulos tapahtumistaan. UFC:lle voi kuitenkin tulla logistisia hankaluuksia saada maiden ottelijoita tapahtumiinsa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Kamppailulajit