Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-autojen painosäännöistä väännettiin edelleen – Kompromissitulos miellytti kaikkia

Formula 1 -auto 2022
AOP

Formula 1 -autojen minimipainorajaa nostettiin kauden 2022 alla 752 kilosta 795 kiloon uusien sääntömuutosten vuoksi. Nyt rajaa korotetaan vielä kolmella kilolla tallien kohtaamien vaikeuksien vuoksi.

Formula 1 -tallit ovat sopineet viime hetken kolmen kilon lisäyksestä vuoden 2022 autojen vähimmäispainoon. Auton ja kuljettajan raja nostettiin 752 kilosta 795 kiloon tälle kaudelle, mikä kuvasti sekä siirtymistä 18-tuumaisiin pyöriin että uusien turvaominaisuuksien käyttöönottoa. Nostosta huolimatta talleilla on ollut vaikeuksia päästä rajan päälle.

Yksi ongelman taustalla vaikuttaneista asioista on maavaikutteisten lattioiden kehittäminen, jotka varhaisessa testauksessa osoittautuivat edeltäjiään herkemmiksi vaurioille ja taipumiselle.

F1-toimitusjohtaja Ross Brawn myönsi, että talleilla on ollut vaikea tehtävä edessään.

– On käynyt selväksi, että painorajan saavuttaminen tulee olemaan melko haastavaa näiden autojen kanssa.

– Span parin vuoden takaisen F2-sarjan kauhean onnettomuuden ja Romain Grosjeanin onnettomuuden sekä yhden tai kahden muun asian jälkeen on tehty paljon uusia turvallisuusaloitteita. Painorajoitus, eli autojen paino, on noussut.

Tallit olivat jo vaikeuksissa kustannuskaton kanssa muutenkin, joten rajaa pyydettiin nostamaan edelleen, jotta tallien ei tarvitsisi käyttää ylimääräisiä varoja painonsäästöratkaisuihin. Alunperin rajaan vaadittiin viiden kilon korotusta, mutta kolmen kilon korotus nähtiin sopivana kompromissina.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n Moottoriurheiluneuvoston on vielä hyväksyttävä muutos virallisesti.

Tallit huokaisivat helpotuksesta

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että kaikilla talleilla on ollut omat ongelmansa painosääntöjen kanssa.

– Luulen, että kaikki ovat ylipainoisia. Kaikki yrittävät saada selville, kuinka paljon muut todella ovat ylipainoisia, ja siksi otettiin pieni askel.

– Meille painonpudotus on osa kilpailua. Tällä kertaa eron tekee kustannuskatto, jota on nostettu. Mutta niin kauan kuin se on kaikille sama, olipa painonpudotus tai ei, olemme ok sen kanssa.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto oli tyytyväinen kolmen kilon kompromissiin.

– Ensiksikin meidän ei pidä unohtaa, että nykyiset autot ovat paljon raskaampia kuin viimevuotiset autot. Mielestäni painon lisääminen ei ole koskaan hyväksi lajille ja nopeudelle. Keskustelua on siis käyty, ja keskustelemme siitä, että vähimmäispainoa nostetaan kolme kiloa.

Keskimallin ratkaisu oli italialaisen mieleen.

– Mielestäni tämä on hyvä kompromissi kaikkien tallien kesken. Mutta en usko, että meidän pitäisi lisätä lisää, koska lopulta, kuten Toto sanoi, se on kilpailualue. Mielestäni meidän pitäisi tulevaisuudessa yrittää vähentää, eikä lisätä autojen painoa, Binotto totesi.

AlphaTauri-tallipäällikkö Franz Tost painotti puolestaan, että kaikilla oli ollut ongelmia rajojen kanssa.

– Tietenkin se on aina vaikeaa, se on täysin uusi sääntö. Nämä autot ovat erittäin monimutkaisia, ja kaiken suunnitteleminen niin, että se todella saavuttaa painorajan, on erittäin, erittäin vaikea teko.

– Ja kuten näemme, melkein kaikki tallit tai useimmat tallit ovat ylipainoisia. Löytämämme kompromissi on hyvä. Se on myös kustannuskysymys, painon pudottaminen on todella kallista. Ja koska meillä on kustannuskatto, mielestäni tapa, jolla se päätettiin, oli hyvä kompromissi kaikkien tallien välillä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1