Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Mercedeksen W13-F1-auto kuohuttaa: “Konsepti on jotain, jota emme odottaneet”

Mercedes W13 Formula 1
AOP

Formula 1 -talli Mercedes kohautti uudella autollaan kauden ensimmäisissä harjoitusajoissa Espanjan Barcelonassa. Erityisesti tallin autojen villin näköiset kyljet ovat puhututtaneet F1-piireissä.

Mercedeksen Formula 1 -talli esitteli W13-mallinsa helmikuussa ennen kolmipäiväistä harjoitussessiota Espanjan Barcelonassa. Auto keräsi huomiota jo ensiajoissa, mutta nyt tihkuneiden tietojen mukaan Mercedes on tehnyt vielä radikaalimpia muotoiluratkaisuja autojen kylkimuotoilussa.

F1-piireissä on nähty ennenkin erilaisia villejä muotoilu- ja teknisiä ratkaisuja ja sarjan toimitusjohtaja Ross Brawn ottikin kantaa Mercedeksen ratkaisuihin brittimedia Sky Sportsin haastattelussa.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että Mercedes-konsepti on jotain, jota emme odottaneet. Se on hyvin äärimmäinen tulkinta määräyksistä ja väistämättä siitä tulee paljon keskustelua.

Brawn oli omina tallivuosinaan mukana kehittämässä ja julkaisemassa monia kiistanalaisia, ja menestyksekkäitä, F1-autokonsepteja. Englantilainen kehuikin Mercedeksen ratkaisuja, mutta varoitti myös riskeistä.

– Tämä on vaikuttavaa. Mielestäni tämä on hieno asia F1:n innovaatioissa.

– Tämä pitää tallin rajojen sisällä, mikä on järkevää, eikä niissä ole kompromisseja niiden tavoitteiden suhteen, joita haluttiin saavuttaa.

Sääntötulkinnoissa täytyy olla myös joustavuutta

Kuten Brawn mainitsikin, oleellisessa osassa ovat myös sääntötulkinnat. Niissäkin pitää olla kuitenkin myös maalaisjärkeä.

– Mielestäni on oltava oikeudenmukainen. Kun talli keksii idean, jossa on innovaatiota, uutuutta, siitä ei pidä rangaista heti.

– Mutta uskon, että jahka sitä ymmärretään enemmän, Kansainvälinen autoliitto FIA sääntelyviranomaisena todella oppii tietämään kaiken, mitä siellä tapahtuu. Me emme F1:tenä, koska meillä ei ole oikeutta saada näitä tietoja, mutta sääntelyviranomaiset tietävät kaiken, mitä tapahtuu, Brawn taustoitti.

Myös muiden tallien vastalauseita lienee odotettavissa.

– Luulen, että Mercedes on toistaiseksi ok, mutta tietysti joku talli voi tulla paikalle ja esittää vastalauseen, jota FIA:n on harkittava, ja sitten siinä on ongelma.

Brawnilla on aiheesta myös omakohtaista kokemusta.

– Olen käynyt sen läpi monta kertaa, että idea on ok, FIA on samaa mieltä siitä, että se on ok, ja sitten tulee talli näkemyksensä kanssa, jota ei ole koskaan harkittu ja jolla on pätevä argumentti.

Brawn uskoo Mercedeksenkin auton nostattavan vielä paljon keskustelua.

– Olen varma, että siitä keskustellaan paljon, mutta se on vaikuttavaa. Näemme kaikki nämä ratkaisut säännöille, joiden kaikki sanoivat olevan liian määrääviä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1