Seuraa meitä:

Formula 1

Netflixin F1-dokumenttisarja taas kohun keskellä – Uusimpana kritisoijana tallipäällikkö Toto Wolff

Formula 1 Drive to Survive Netflix Inc
AOP

Mediajätti Netflix Inc:n tuottama Formula 1: Drive to Survive -sarja on taas kritiikin kohteena. Syytökset ovat samat kuin ennenkin: sarjan kerrotaan vääristelevän tapahtumia.

Netflix Inc:n Formula 1: Drive to Survive -sarjan maaliskuun 11. päivä julkaistu neljäs tuotantokausi on nostattanut jälleen parranpärinää sarjan sisällöstä. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on viimeisin F1-toimija, joka on noussut mielipiteensä kanssa julkisuuteen.

– On pelottavaa, kuinka paljon päästämme heidät sisään. Inhoat nähdä itsesi siellä, Wolff manasi.

Wolffin mukaan sarjan tuottajat vääristelevät sarjan kohtauksia.

– He luovat käänteen tarinaan – he luovat kohtauksia, joita ei tapahtunut.

– Luulen, että sanoisit sisäpiiriläisenä: “No, se on erilaista kuin se oli”. Mutta luomme viihdettä, ja se on uusi viihteen ulottuvuus, itävaltalainen totesi.

Formula 1: Drive to Surviven tuottajat ovat kiistäneet väitteet. Heidän mukaansa sarjan show-insinöörit eivät vääristele kamppailuja tai liioittele kohtauksia dramaattisen vaikutuksen saavuttamiseksi. Sarja on ollut valtavan suosittu julkaisustaan maaliskuussa 2019 lähtien.

Sarja sai jo aiemmin pyyhkeitä

Jo aiemmin Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen kritisoi sarjaa samanlaisista asioista kuin Wolffkin.

– He teeskentelivät muutamia kamppailuja, joita ei todellisuudessa ole olemassa. Päätin olla olematta mukana, enkä antanut sen jälkeen enää haastatteluja, koska silloin ei voi näyttää mitään.

– En todellakaan ole dramaattinen show-tyyppi, haluan vain tosiasioiden ja todellisten asioiden tapahtuvan.

Verstappenin mukaan tilanteiden vääristely on ongelmien juurisyy.

– Ongelma on, että he asettavat sinut aina haluamallaan tavalla, joten mitä tahansa sanotkin, he yrittävät saada sinut näyttämään holtittomalta tai yrittävät saada sinusta jotain sellaista, mikä sopii sarjan tarinaan.

– En koskaan todella pitänyt siitä. Haluan mieluummin kahdenkeskisen haastattelun henkilön kanssa, joka haluaisi tuntea minut.

Sarjan tuottajat ovat nyt vastanneet syytöksiin. Internetissä on myös pyörinyt salaliittoteoria, jonka mukaan kauden 2021 kiistelty loppuhuipennus olisi lavastettu Netflixiä varten.

– Ihmiset ovat vain valtavan paineen alaisena, ja he tekevät päätöksiä hetkessää. Kukaan ei voinut ajatella: “Toimiiko tämä hyvin Netflixissä?, tuottaja James Gay-Rees puolustautui.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1