Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Bahrainilainen ihmisoikeusjärjestö kritisoi F1:tä kaksoisstandardeista Lähi-Idässä

Bahrainin GP F1
AOP

Bahrainilainen ihmisoikeusjärjestö Bahrain Institute for Rights and Democracy BIRD syyttää Formula 1:tä silmien ummistamisesta Bahrainin ihmisoikeustilanteen suhteen.

Bahrainilainen ihmisoikeusjärjestö Bahrain Institute for Rights and Democracy BIRD totesi tiedotteessaan, että F1 on “hylännyt ne, joita on kidutettu ja vangittu” osittain kilpailun kritiikin vuoksi.

BIRD:n edunvalvontajohtaja Sayed Ahmed Alwadaei kirjoitti F1:n puheenjohtajalle ja toimitusjohtajalle Stefano Domenicalille kirjeen sen jälkeen, kun Bahrainin GP:lle tehtiin uusi 15 vuoden sopimus.

Mediatietojen mukaan kirjeessä sanotaan, että sopimus on “suoraan ristiriidassa viime vuoden väitteesi kanssa, jonka mukaan F1 ottaa “väkivallan, ihmisoikeuksien väärinkäytön ja sorron erittäin vakavasti””.

– GP on myötävaikuttanut yksilöiden pahoinpitelyyn ja kärsimykseen, ja F1 ei ole käyttänyt riittävästi alustaansa lopettaakseen väärinkäytökset tai turvatakseen hyvityksen näille uhreille, kirjeessä syytettiin.

BIRD on myös kertonut tukevansa F1:n päätöstä peruuttaa Venäjän GP:n Ukrainan-sodan seurauksena. BIRD kritisoi kuitenkin Saudi-Arabian, Bahrainin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien mukanaoloa, koska niiden ihmisoikeustilanne ei ole mairitteleva.

– Lähi-Idän maiden kanssa sovelletaan selkeää kaksoisstandardia, BIRD toteaa.

F1 ja Bahrainin hallitus vahvasti eri mieltä

F1 on reagoinut BIRD:n väitteisiin omalla tiedotteellaan. Se painotti omaa rooliaan uudistusten tuojana.

– F1 on vuosikymmeniä työskennellyt kovasti ollakseen positiivinen voima kaikkialla, missä se kilpailee, mukaan lukien taloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset hyödyt.

– F1:n kaltaisilla urheilulajeilla on ainutlaatuinen asema ylittää rajoja ja kulttuureja tuodakseen maat ja yhteisöt yhteen jakaakseen intohimoa ja jännitystä uskomattomasta kilpailusta ja saavutuksista, tiedotteessa painotettiin.

Bahrainin hallituksen lausunnossa todettiin, että kuningaskunta on “johtanut ihmisoikeusuudistusta alueella” ja että sen nostaminen esiin oli “absurttia ja vailla kontekstia”.

– Toivotamme tervetulleeksi ja tuemme aktiivisesti roolia, joka F1:llä voi olla ihmisoikeusongelmien valaisemisessa kaikissa maissa, joissa se toimii.

– Bahrainilla on alueen vahvin ihmisoikeussuoja, mukaan lukien riippumaton ihmisoikeusasiamies, poliisin käytännesääntöjen uudistukset ja rikosoikeusuudistus, hallituksen tiedotteessa todettiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1